Ukoliko ste nezadovoljni uslugom u restoranu, butiku ili banci, to sada možete da NAPLATITE, evo i kako!

15.07.2017. 15:13
Piše:
Srbija Danas
radnja, butik / Izvor: Profimedia/ilustracija
Sve je prilično jednostavno

Razgledate butike, kupujete, razgovarate sa prodavcem, na kraju dajete svoj stav o njegovoj usluzi i ocenjujete ga i za sve to ste plaćeni. Upravo takav posao postoji, a agencije u Srbiji sve više traže "tajne kupce" za skrivene kupovine!

Pošten rad, a ljudi ga se stide: Za posao čobanina dobija se i do 56.000 dinara mesečno

Plate u regionu RASTU, a evo gde možete zaraditi i do 1.500 evra i to kao RADNIK U FABRICI!

Što se tiče neophodnih osobina za ovaj posao, pre svega morate biti pošteni i odgovorni, a očekuje se i da ste pouzdani, precizni, detaljni, dobronamerni, realni, objektivi i strpljivi.

banka / Izvor: Profimedia

Ovaj posao, po mnogima, iz snova, honoraran je, a prednost je što može da se obavlja i pored stalnog posla, ukoliko ga imate. Takođe, dobra strana je i to što agencije koje zapšljavaju "tajne kupce", ako se pokažete kao dobri, žele ponovo da vas angažuju.

Ukoliko znate da obavljate ovaj posao, požurite sa prijavom: Niš zapošljava 140 ljudi!

Za početak potrebno je da popunite prijavu, a agencija kontaktira one koji su od trgovinske kuće označeni kao ciljna grupa.

Kada prođete testove i postanete tajni kupac poslodavac vam objašnjava kakav je zadatak, gde i kada bi trebalo da se obavi. Najčešće se traži uobičajeno ponašanje kupca u određenom prodajnom objektu.

kupovina u butiku / Izvor: Profimedia/ilustracija

Ponašate se baš kao pravi kupac, ostajete u prodajnom objektu uobičajeno i zapažate i pamtite određene detalje. Posle posete, popunjavate izveštaj, a ti detalji su ono što najviše i zanima naručioca istraživanja.

Imate preko 45 godina i niko ne želi da vas zaposli? Ovo su pravi načini da ipak dobijete posao

Kada poslodavac angažuje tajne kupce preko omladinske zadruge, ona obavlja odabir kadra i preusmerava ih ka poslodavcu.

Sat od 250 do 300 dinara

- Cena sata je od 250 do 300 dinara, pošto je složeniji posao. Za poslodavce je važno da su to njegovim zaposlenima nepoznati ljudi, a kako bi oni dobili što merodavnije izveštaje - kažu iz jedne omladinske zadruge.

U agencijama koja je specijalizovane za ovu specifičnu vrstu posla istraživanja tržišta angažovane plaćaju po zadatku, bez obzira na provedeno vreme. Ali, ne očekujte da ćete se obogatiti - honorar je, kažu korektan i u skladu sa angažovanjem.

Dobre vesti: Do kraja godine zapošljavanje još 1.000 zdravstvenih radnika!

- Postoje i posete u kojima se kupljena roba zadržava, ali ako je ona veće vrednosti, uglavnom je dogovor da se vrati u određenom roku ili preko agencije. Izuzetak je recimo hrana ili gorivo, koje u tom slučaju ostaje kao deo honorara- pričaju iz jedne od agencije koja zapošljava tajne kupce.

Svaki poslodavac ima ciljnu grupu, koja podrazumeva određeni pol, obrazovanje, radni status. Potrebu za tajnim kupcem imaju mnogi - od trgovaca hrane, odeće i obuće, kozmetike, bele tehnike, banaka, osiguravajućih kuća, proizvođača nameštaja, do benzinskih pumpi, restorana, hotela.

 

Piše:
Srbija Danas
15.07.2017. 15:13
Pogledajte više