Vrnjačka Banja biće kao najbolja nemačka lečilišta: Vučić na polaganju kamena temeljca hotela "Splendor"

16.07.2018. 06:22
Piše:
Tanjug
Banja / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll
Ukupan smeštajni kapacitet biće 58 soba i apartmana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju hotela "Splendor" u okviru Specijalne bolnice "Merkur" u Vrnjačkoj Banji.

- Za tri-četiri godine nećete moći Banju da prepoznate koliko će novih stvari u njoj da bude. I vi ćete moći bolje da živite. Nećete više maštati o odlasku u inostranstvu i vaše plate neće više zaostajati pet-šest puta za Zapadom. Banja će izgledati kako najbolje banje u Nemačkoj – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da medicinske radnike za tri meseca očekuje povećanja plata i dodao da država ni tu neće stati već će povećavati plate i narednih godina. 

- Danas Vrnjačka Banja izgleda fantastično. Pozivam građane da ne posećuju samo banje u Mađarskoj i Sloveniji već da dođu da vide da je Vrnjačka Banja bolja od svih drugih. Uložili smo desetine miliona evra u Vrnjačku Banju i nikada se nismo pokajali. Oko milion evra je uloženo u dom zdravlja, a ulažemo i u škole. Pokrićemo i bazen jer hoćemo da dolaze vaterpolisti iz celog sveta i svi ostali sportisti iz celog sveta – dodao je Vučić.

Banja / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll

Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević. Ministar zdravlja je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u mestu koje ima toliko dugu tradiciju u lečenju pacijenata i dodao da o uspehu u privlačenju turista govore sami rezultati te srpske banje.

Ističe, međutim, da je sve više banja u celom svetu, a da bismo bili konkurentni moramo da ulažemo u naše banje, kako bi bile moderne i zadovoljile potrebe modernog pacijenta. Podvukao je da je reč o velikoj investiciji koja će se vratiti građanima Vrnjačke Banje, jer nakon izgradnje objekta taj centar posećivaće i inostrani gosti.

Naveo je da u specijalnoj bolnici radi oko 50 lekara i najavio da će, ako se budu širili kapaciteti u toj ustanovi, povećavati i broj zaposlenih, ali i ljudi koji se specijalizuju.

Banja / Izvor: Tanjug/​Dimitrije Goll

Ukupan smeštajni kapacitet budućeg luksuznog hotela biće 58 soba i apartmana, ukupna površina objekta biće 6.500 metara kvadratnih, a ova investicija je vredna oko četiri miliona evra. 

Kako je saopšteno iz specijalne bolnice, za "Merkur" je ovo značajan trenutak, kao i za Vrnjačku Banju, jer će obeležiti početak stvaranja novog turističkog kompleksa kakav još ne postoji u banji. 

Za realizaciju ovog projekta, kako se navodi, dobijena je podrška državnih institucija, što ukazuje na njegov značaj za državu Srbiju.

Navodi se da je Specijalna bolnica Merkur u prethodnoj deceniji uložila značajna sopstvena sredstva u modernizaciju opreme, postojećih i izgradnju novih objekata.

Vizija daljeg razvoja ove ustanove bazira se na liderskoj poziciji ne samo u zemlji, već i u regionu. 

Da bi se to realizovalo bilo je neophodno da se izgradi objekat za pružanje usluga zdravstvenog turizma najvišeg nivoa i kvaliteta, kako za domaćeg tako i za inostranog, visoko platežnog i zahtevnog gosta. 

Dodatni sadržaji uključiće wellneš i Spa centar (koji će se prostirati na 1.000 m2 sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima), fitneš centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama, sa svim pratećim sadržajima jednog savremenog spa i medicinskog centra. 

Novi objekat finansiraće se delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kreditnih sredstava, za šta postoje ekonomska opravdanost i neophodne saglasnosti, tako da će poslovanje ustanove funkcionisati nesmetano, saopšteno je iz Specijalne bolnice Merkur.

 

Piše:
Tanjug
16.07.2018. 06:22
Pogledajte više