Vučić se u četvrtak obraća na Davosu: Govoriće pred šefovima vodećih država na Svetskom ekonomskom forumu

23.01.2018. 10:30
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Aleksandar Vučić / Izvor: Profimedia
Predsednik Srbije prisustvovaće i svečanom prijemu koji priređuju belgijski kralj Filip i premijer Šarl Mišel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se u četvrtak šefovima vodećih država na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. On će biti učesnik skupa posvećenog evropskim perspektivama i govoriće o Evropi u svetu iz ugla interesa Zapadnog Balkana.

Ovo je samo jedna od aktivnosti predsednika Vučića tokom foruma u Davosu, kojem će prisustvovati i premijerka Ana Brnabić. Već su zakazani susreti prvog čoveka Srbije sa poljskim kolegom Andžejem Dudom i evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom, a prisustvovaće i svečanom prijemu koji priređuju belgijski kralj Filip i premijer Šarl Mišel.

Takođe, Vučić je gost na skupu "Novi lideri za Evropu", na kojem će govoriti i savetnik predsednika SAD i njegov zet Džared Kušner.

U ovom švajcarskom gradu okupiće se šefovi više od 70 država i vlada i na stotine akademika, predstavnika kompanija, civilnog društva i javnih ličnosti, među kojima su i nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker...

U Davosu će do petka biti organizovano oko 400 debata i panela o gorućim globalnim problemima. Ovogodišnji, 48. susret planetarne političke i ekonomske elite oborio je rekord u broju učesnika - ima ih oko 3.000. Bezbednost učesnika garantuje 4.377 vojnika.

Učešće šefa Bele kuće Donalda Trampa, čije je obraćanje planirano za plenarni sastanak u petak, međutim, još nije izvesno. Razlog za Trampovo odustajanje od dolaska na Svetski ekonomski forum mogla bi da bude delimična finansijska blokada vlade u Vašingtonu.

Piše:
Srbija Danas/Novosti
23.01.2018. 10:30
Pogledajte više