Zašto je Ivica Todorić izabrao da se sakrije u Londonu?

19.10.2017. 10:57
Piše:
Tanjug
Ivica Todorić / Izvor: SD/ilustracija
Povratak Ivice Todorića kome je jedino određen istražni pritvor, nije izvestan

Nakon što je Sud odbio da odredi pritvor za 12 saradnika vlasnika Agrokora, može se očekivati da se u zemlju vrate njegovi sinovi, Ivan i Ante.

Ipak, povratak Ivice Todorića kome je jedino određen istražni pritvor, nije izvestan, a najavljeno je i raspisivanje poternice.

SIN IVICE TODORIĆA SE VRAĆA U HRVATSKU: Vlasnik Agrokora ipak ima drugu taktiku

Čekaju "najtraženijeg Hrvata": Na zagrebačkom aerodromu okupljeni novinari očekuju dolazak Ivice Todorića

Ako i kada se Ivan i Ante Todorić vrate u Hrvatsku, moraće da odgovaraju na pitanja tužilaštva, ali neće biti u pritvoru pa se očekuje da će se oni zaista vratiti u Hrvatsku u skorije vreme.

Ivica Todorić / Izvor: Profimedia

Portal Index.hr, međutim, prenosi da Povratak Ivice Todorića ne treba očekivati, barem dok sud eventualno ne prihvati žalbu njegovih advokata na određivanje istražnog pritvora. 

Todorić se u međuvremenu oglasio na svom blogu neposredno nakon te odluke Suda i pritom nije najavio mogućnost povratka u Zagreb, iako je ranije tvrdio da će biti dostupan pravosudnim organima ukoliko tobude potrebno. 

agrokor / Izvor: Profimedia

Navodi se i da Todorić nije slučajno izabrao London kao lokaciju na kojoj će se skrivati od hrvatskog pravosuđa. Kako je objasnio advokat Veljko Miljević, Velika Britanija je zbog Bregzita odličan izbor za one koji beže od pravde. 

Miljević je konstatovao da na to ukazuje i činjenica da je Todorić u Londonu angažovao vrhunskog britanskog advokata čija je specijalnost izručenje. 

- Mene kao profesionalca to uopšte ne čudi, ako je ta informacija tačna, da je on angažovao stručnjaka za postupke izručenja. Daleko je lagodnije pratiti situaciju izdaleka, u miru i sve proučavati, nego biti u zatvoru, gde su ti ograničene mogućnosti - rekao je Miljević u razgovoru za HRT.

Podsetimo, još pre godinu dana dok je u Srbiji u medijima na delu bila cenzura po pitanju Agrokora, portal SrbijaDanas.com, iako suočen sa pritiscima, pisao je o problemima koji su još tada bili vidljivi u ovoj hrvatskoj kompaniji. Više puta smo pisali rukovodstvu Agrokora, ali smo uvek dobijali odgovor kako su oni uspešna kompanija. Ipak, ispostavilo se suprotno od njihovih tvrdnji. (Više o tome čitajte OVDE!)

 

Piše:
Tanjug
19.10.2017. 10:57
Pogledajte više