Želite stvoriti nešto novo i biti uspešni: Evo vam rođendanskog saveta SVETSKOG modnog kreatora

11.07.2017. 13:28
Piše:
Srbija Danas/Bizlife.rs
Đorđo Armani / Izvor: Profimedia
On je uspeo jer nije odustajao

Na današnji dan, 11. jula 1934. godine, rođen je italijanski modni kreator Đorđo Armani (Giorgio Armani). Danas je poznat po kreacijama sa jasnim i čistim linijama. Svoju kompaniju, "Armani", osnovao je 1975, a 2001. je priznat za najuspešnijeg kreatora Italije, sa godišnjim obrtom od 1,6 milijardi dolara i ličnim bogatstvom od 7,2 milijardi dolara u 2012. Đorđo Armani je rođen 11. jula 1934. godine i sa bratom i sestrom je odrastao u industrijskom gradu Pjaćenca u severnoj Italiji.

UBIJENA ĆERKA BIVŠEG PREDSEDNIKA UZBEKISTANA! Imala je bogatu karijeru, bila je pop zvezda...(VIDEO)

UVRNUTO ILI KREATIVNO? Od ovih jakni i torbi mnogima se PREVRĆE U ŽELUCU (FOTO/VIDEO)

Đorđo Armani / Izvor: Profimedia

Armanijevi su se preselili u Milano 1949. godine. Đorđo je išao u medicinsku školu dve godine, ali ju je napustio 1957. kako bi radio kao prodavac za "La Rinascente" robnu kuću, gde je radio sedam godina. Pored toga je radio i kao modni dizajner za "Hitman", i kompaniju muške odeće "Nino Čeruti" (Nino Cerruti). Godine 1970. postaje frilenser-kreator kako bi skupio dovoljno iskustva za osnivanje sopstvene kompanije.

Nakon par godina, 1975. godine, zajedno sa prijateljem Serđom Galeotijem otvara kompaniju "Giorgio Armani S.p.A." u Milanu, i iste godine lansiraju i mušku i žensku liniju odeće.

Danas nam je divan dan: Vitez modnih dostignuća napunio 82 godine (VIDEO)

Armani je uspostavio inovativnu saradnju sa proizvođačima, koja se pokazala kao vrlo dobra praksa. Posebno je karakterističan sporazum iz 1978. sa proizvođačem "Gruppo Finanzario Tessile" (GFT), gde ugovor je omogućavao manufakturnu proizvodnju odeće od luksuznih materijala od strane proizvođača, pod budnim okom dizajnera kompanije.

Nakon osnivanja Đorđo Armani Korporacije, Armani je započeo proizvodnju u SAD. Njegovo ime postalo je prepoznatljivo u međunarnodnoj modi uvođenjem nekoliko novih proizvodnih linija. Početkom osamdesetih potpisao je važan ugovor sa Lorealom za kreiranje parfema. U to vreme se otvara nova prodavnica u Milanu, posebno specijalizovana za novu Emporio liniju (Emporio Armani line), ali i prvi Đorđo Armani butik, takođe u Milanu.

BEZ DUŠE: Modni kreator Saša Vidić se podsmeva Ekremovoj smrti!

Mnoge poznate ličnosti su nosile kreacije Đorđa Armanija: Mišel Fajfer, Džodi Foster, Robert de Niro, Ričard Gir, Džek Nikolson, Lejdi Gaga, samo su neke od njih.

Đorđo Armani je bio prvi modni kreator koji je zabranio da njegovu odeću nose modeli sa indeksom telesne mase (BMI) ispod 18, nakon što je brazilska modelsica Ana Karolina Reston umrla od anoreksije nervoze.

SLAVNI KREATOR APELUJE: Plastična hirurgija je idiotizam!

Đorđo Armani je mnogo puta nagrađivan i odlikovan raznim priznanjima. Godine 1983. proglašen je za internacionalnog kreatora godine od strane Američkog saveza modnih kreatora, a 1987. za viteza zbog modnih dostignuća od strane Republike Italije. Više puta je dobijao Siti sark nagradu za mušku liniju odeće. Pored Kristijana Diora, bio je jedini dizajner koji se pojavio na naslovnoj strani časopisa Tajm.

Poznat je danas i po motivišućoj izjavi koja glasi:

- Da biste stvorili nešto izuzetno, vaš način razmišljanja mora da bude nemilosrdno fokusiran na najsitnije detalje.

 

Piše:
Srbija Danas/Bizlife.rs
11.07.2017. 13:28
Pogledajte više