Krofna mafini

25.06.2014. 17:13
Piše:
Srbija Danas
Krofna mafini / Izvor: Foto: Tumblr
Krofna plus mafin, to su srca dva.

Potrebno:

  • ½ šolje belog šećera
  • ¼ šolje otopljenog putera
  • ¾ kafene kašičice rendanog morskog oraščeta
  • ½ šolje mleka
  • 1 kafena kašičica praška za pecivo
  • 1 šolja brašna

 

  • ¼ šolje otopljenog putera
  • ½ šolje šećera
  • 1 kafena kašičica cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°.
Pomešajte pola šolje šećera, ¼ šolje putera i orašče u velikoj činiji. Dodajte mleko, prašak za pecivo i brašno. Punite pleh za mafine do polovine.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju (15-20 minuta).
Dok se mafini peku, stavite ¼ šolje otopljenog putera u činiju. U drugoj činiji pomešajte šećer i cimet.
Mafine izvadite iz pleha, pa svaki potopite u puter i urolajte u mešavinu šećera i cimeta.

Služite ih prohlađene.

Piše:
Srbija Danas
25.06.2014. 17:13
Pogledajte više