Kuskus sa piletinom i bademima

10.09.2014. 10:38
Piše:
Srbija Danas
Kuskus sa piletinom / Izvor: Profimedia
Malo Orijenta nije na odmet!

Potrebno:

  • 1 ½ šoljica kuskusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 8 komada čeri paradajza
  • boranija
  • 2 zelene ljute papričice
  • 1 pileće belo meso
  • 100g badema
  • so, biber, ulje

Priprema:

Najpre morate ispeći bademe, da malo potamne. U međuvremenu, luk iseckati na rebarca, iseckati i šargarepu i papričice, pa dinstati na maslinovom ulju, sa dodatkom belog luka (sitno seckanog). Dodavati vodu p potrebi. Posle 20 minuta ubaciti paradajze isečene na četvrtine i boraniju ukoso sečenu.

Kuskus spremiti po uputstvu na pakovanju. Klasični metod podrazumeva da ga propržite na ulju dva minuta, nalijete vodom i ostavite, pa na kraju dodate ostale sastojke.

Piletinu iseckati na komadiće i propržiti u blago podmazanom tiganju dok ne dobije zlatastu boju. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati bademe.

Kuskus i povrće servirati na tanjiru u obliku cilindra ili kugle, a okolo sipati piletinu i badem.

Piše:
Srbija Danas
10.09.2014. 10:38
Pogledajte više