Ljutenica

28.09.2014. 10:53
Piše:
Srbija Danas
Ljutenica / Izvor: Profimedia
Zimnica se već uveliko priprema, a pravi ljubitelji ljutine spremaju tegle za ljutenicu.

Potrebno:

  • 4kg patlidžana
  • 4kg paradajza
  • 2kg paprika
  • ½ l ulja
  • veza peršuna
  • 250g ljutih papričica
  • 100g soli

Priprema:

Ukiselite i brze kisele krastavčiće za zimu!

Paprike i patlidžane ispeći i oljuštiti. Zajedno sa paradajzom, samleti ih u mašini za mlevenje mesa. Staviti na jaku vatru i kuvati dok smesa ne dobije željenu gustinu. Kada se zgusne sipati malo po malo ulja, da bi se masa ispržila. Na kraju dodati samlevene papričice i peršun koji je sitno seckan. Sipati ljutenicu u teglice, zatvoriti i sterilisati 10-15 minuta.

Piše:
Srbija Danas
28.09.2014. 10:53
Pogledajte više