Medaljoni od mlevenog mesa

03.06.2014. 22:42
Piše:
Srbija Danas
Medaljoni sa slaninom / Izvor: Profimedia/ilustracija
Slasno jelo idealno za bogat ručak!

Potrebno:

  • bajat hleb
  • 1 glavica luka
  • 350-400g mešanog mlevenog mesa
  • šnite mesnate slanine (broj zavisi od broja medaljona)
  • 1 dl slatke pavlake
  • supa ili kocka supe
  • peršun
  • so, biber

Priprema:

Omekšajte hleb mlekom, luk usitnite. Mleveno meso, hleb i luk zamesite, začinite solju i biberom, oblikujte medaljone. Svaki omotajte šnitom slanine i pričvrstite čačkalicom.
U tiganju sa zagrejanom masnoćom medaljone pecite sa svih strana oko 7 minuta, izvadite i ostavite na toplom.
Masnoću od pečenja zalijte s malo supe, umešajte slatku pavlaku. Začinite solju i biberom, umešajte usitnjen peršun. Umak poslužite s medaljonima i povrćem.

Piše:
Srbija Danas
03.06.2014. 22:42
Pogledajte više