NEKA FIESTA POČNE: Napravite savršeni burito

10.10.2014. 10:52
Piše:
Srbija Danas
Burito / Izvor: Profimedia
Unesite tračak Meksika u svoju kuhinju!

Potrebno:

  • 500g junećeg odreska
  • 1 kafena kašičica maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka srednje veličine, sitno seckana
  • 1 lorberov list
  • 2 šolje juneće supe
  • tortilje
  • paradajz sos

Priprema:

Znate li šta je potrebno za savršen džem?

Meso iseckati na kockice veličine 2cm i sa njih odstraniti višak masnoće. Zagrejati ulje u tiganju srednje veličine, pa dinstati mesto dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Dodati supu i lorber. Zagrejati do ključanja, pa smanjiti vatru i krčkati poklopljeno još pola sata ili dok meso ne omekša, a tečnost ne ispari.

Izvaditi i baciti lorber, a meso usitniti viljuškom. Služiti uvijeno u tortilju, sa paradajz sosom i salatom.

Ukoliko želite da se objavi neki vaš recept, zanima vas kako se nešto sprema ili imate neko pitanje iz oblasti gastronomije - pošaljite poruku na našu zvaničnu Facebook stranu!

Piše:
Srbija Danas
10.10.2014. 10:52
Pogledajte više