Pasta Alfredo

17.05.2014. 18:08
Piše:
Srbija Danas
Pasta Alfredo / Izvor: Profimedia
Ovo jelo izmislio je Alfredo di Lelio u svom restoranu “Alfredo” 1914. godine, kao varijaciju jela “Fettuccine al burro”.

Potrebno:

  • 225g paste (fetućini ili špagete)
  • 235ml mleka
  • 15g brašna
  • 225g kačkavalja
  • 40g rendanog parmezana
  • 280g barenog pilećeg filea iseckanog na kockice
  • 1 crni luk sitno seckan
  • beli luk u prahu

Priprema:

U velikom loncu prokuvajte blago usoljenu vodu. Kuvajte testo 8-10 minuta ili dok ne bude al dente; procedite i ostavite sa strane.

Izmiksajte mleko, brašno, kačkavalj, beli luk, crni luk, so, biber i parmezan – dok smesa ne postane homogena.

Prebacite taj sos u tiganj i kuvajte ga na srednjoj vatri. Pomešajte i piletinu unutra i kuvajte dok se sos ne ukuva... Servirati toplo preko testenine.

Piše:
Srbija Danas
17.05.2014. 18:08
Pogledajte više