Pasta sa piletinom u sosu od gorgonzole

11.09.2014. 10:42
Piše:
Srbija Danas
Pasta sa gorgonzolom / Izvor: Profimedia
U ovom specijalitetu uživati uz bocu Šardonea...

Potrebno:

  • 500g testenina
  • 450g pilećeg filea, isečeno na kockice
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 1 veći čen belog luka, sitno seckan
  • ¼ šolje belog vina
  • 1 šolja neutralne pavlake
  • ¼ šolje pilećeg bujona
  • 2 šolje (230g) mrvljene gorgonzole
  • 6-8 listova sveže žalfije, tanko iseckane
  • sitno seckan svež peršun, so, biber, rendani parmezan

Priprema:

Pastu skuvati po uputstvu. U međuvremenu, u velikoj šerpi na srednjoj vatri, propržiti piletinu na ulju dok ne dobije boju. Dodati beli luk, pa dinstati još malo. Sipati vino i mešati da se skinu mrvice mesa sa dna šerpe. Dodati bujon i pavlaku, pa kuvati dok se sos ne zgusne. Dodati gorgonzolu, žalfiju, so i biber i kuvati dok se sir ne otopi.

Pastu procediti i pomešati sa sosom. Posuti parmezanom i peršunom.

Piše:
Srbija Danas
11.09.2014. 10:42
Pogledajte više