Piletina saltimboka

29.04.2014. 11:08
Piše:
Srbija Danas
Piletina saltimboka / Izvor: Profimedia
Saltimbocca u prevodu sa italijanskog znači - skok u usta. Originalno italijansko jelo je rimska saltimboka i pravi se sa teletinom.

Potrebno:

  • 8 šnicli pilećeg filea
  • 8 režnjeva pršute
  • 8 velikih listova sveže žalfije
  • 4 supene kašike ulja
  • 1 limun
  • so, biber

Priprema:

Piletinu blago ulupati i posoliti sa jedne strane.
Na tu posoljenu stranu staviti režanj pršute i list žalfije pa ta tri sloja probodite čačkalicom, da se ne razdvoje.
Zagrejte ulje u velikom tiganju i nekoliko minuta pržite šnicle odozdo (da strana sa pršutom i žalfijom bude gore).
Onda okrenite šnicle, blago ih posolite i pobiberite i pržite još nekoliko minuta.
Meso poprskajte limunovim sokom i nekoliko puta okrenite šnicle kako bi pokupile sos od masnoće i limuna.

Piše:
Srbija Danas
29.04.2014. 11:08
Pogledajte više