Kerijen Danlop bila je među Džejmijevim prvim učenicima u restoranu Fifteen. Kuvanje je od tada njena profesija, ali i lična pasija u kojoj uživa u svom porodičnom domu. Njena strast prema dobroj, jednostavnoj hrani pristupačnih cena isijava sa svake strane ove praktične knjige.
Kerijen je oduvek volela da eksperimetiše u kuhinji, a otkako je dobila decu, preorijentisala se na kuvanje za porodicu – nije želela da ih hrani gotovim jelima i industrijskom hranom, već onako kako su nju hranile majka i baka.
''Kerijenini recepti će u vama izazvati osećaj kao da vas je neko od srca zagrlio – tu su recepti za prijatnu večeru, jednostavan doručak, kuvanje na veliko i uzbudljive poslastice. Recepti iz ove knjige, kao i trikovi i saveti za ekonomično kuvanje s njenih video-klipova sa Fud tjuba, pružiće vam veliki izbor jednostavnih jela, kojima ćete se rado vraćati'', komentariše Džejmi Oliver ovaj kuvar.