POSNO, A SLASNO: Grilovani losos

13.12.2014. 10:52
Piše:
Srbija Danas
Grilovani losos / Izvor: Profimedia
Ovakav specijalitet zaslužuje vašu pažnju!

Potrebno:

  • 700g fileta lososa
  • 1/3 šolje soja sosa
  • 1/3 šolje smeđeg šećera
  • 1/3 šolje vode
  • ¼ šolje ulja
  • so, biber, beli luk u prahu

Priprema:

Probajte i pijanu pastrmku!

Filete lososa začini solju, biberom i belim lukom. U činijici pomešati soja sos, smeđi šećer, vodu i ulje, pa taj sos sipati u plastičnu posudu sa poklopcem. Staviti ribu u tu marinadu, dobro zatvoriti, pa promućkati kako bi se marinada prelila preko fileta. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.

Zagrejati roštilj na srednju temperaturu (ili roštilj tiganj). Blago nauljiti, pa staviti filete ribe da se griluju 6-8 minuta svaku stranu, ili dok riba ne počne da se lako odvaja viljuškom.

Piše:
Srbija Danas
13.12.2014. 10:52
Pogledajte više