Potrebno:
Za sos:
Priprema:
Naliti vodu u veliku šerpu, dodajte lovor, beli luk, biber, šargarepu, celer, junetinu i jednu kafenu kašičicu origana. Pustiti da provri, onda smanjiti vatru i ostaviti da se krčka dva sata, dok meso ne omekne.
Za to vreme napravite sos. U tiganju zagrejte ulje, dodajte slaninu, beli luk, luk i paprike i dinstajte dok sve ne omekša. Potom dodajte sirće i pire od paradajza i ponovo promešajte, dok sirće ne ispari. Ohladite sos 10 minuta i onda ga propasirajte.
Izvadite junetinu iz šerpe i pomoću dve viljuške iscepkajte ga na komadiće. Bujon procedite u drugu šerpu.
Zagrejte masnoću u šerpi u kojoj je spremana junetina i dodajte sos, paprike i luk. Dodajte i meso, pa potom i bujon, zajedno sa paradajzom, kimom i preostalim origanom. Jelo treba da vri na tihoj vatri 20 minuta, bez poklopca. Na kraju kuvanja dodajte masline i limunov sok.