Suve šljive smanjuju rizik od osteoporoze

07.08.2014. 17:55
suve šljive / Izvor: Profimedia
Saznajte zašto bi trebalo češće da jedete ovo voće.

Suve šljive su obično koristimo kod opstipacije međutim one imaju daleko važniju ulogu:

Štite od mnogih bolesti

Štite mozak od štetnog uticaja slobodnih radikala i pomažu kod prevencije kardiovaskularnih i kancerogenih oboljenja.

Prevencija dijebetesa tipa 2 

Upijajuća vlakna koja se nalaze u suvim šljivama, pomažu pri stabilizaciji šećera u organizmu i povećavaju osetljivost organizma na insulin.

Pospešuju zdravlje kostiju i smanjuju rizik od osteoporoze

Veoma su bogate vitaminom K, beta karotenom, flavonoidima i fenolima. Oni pomažu u poboljšanju stanja u kom se nalaze kosti kao i u poboljšanju cirkulacije.

Protiv gojaznosti

Ako pojedete suvu šljivu posle dijetalnog obroka bićete siti zahvaljujući upijajućim vlaknima, što može sprečiti prejedanje i gojaznost.

(lifepressmagazin.com)
 

07.08.2014. 17:55
Pogledajte više