Topli kolač od kruške

26.07.2014. 10:41
Piše:
Srbija Danas
Kolač od kruške / Izvor: Foto: Tumblr/ilustracija
Odlično ide uz kruškovaču!

Potrebno:

  • šoljica oraha,
  • šoljica brašna,
  • pola kašičice cimeta,
  • pola kašičice sode bikarbone,
  • četvrt kašičice muskatnog oraščića,
  • četvrt kašičice soli,
  • šoljica smeđeg šećera,
  • 5 kašika putera
  • 2 veća jajeta
  • četvrt šoljice soka od kruške
  • kruška
  • kašika mleka

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni. U tepsiju staviti orahe i peći 10 minuta, zatim ih ih ostaviti da se ohlade, pa ih samleti. Rernu ostaviti uključenu.

Izmešati brašno, cimet, sodu bikarbonu, muskatni oraščić i so, a u drugoj mikserom umutiti maslac, jaja i sok dok se lepo ne ujednače. Zatim pomešati obe smese s kruškom iseckanom na kockice. Staviti u kalup.

Peći oko 25 minuta. U posudi na srednjoj temperaturi kuvati mlevene orahe, šećer i mleko. Pustiti neka prokuva i neprestano mešati dok se masa ne zgusne. Vruću smesu preliti preko kolača. Pošto odstoji tri minuta, iseći ga i poslužiti dok je još vruć.

Piše:
Srbija Danas
26.07.2014. 10:41
Pogledajte više