Torta od mlevenog mesa

19.07.2014. 11:59
Piše:
Srbija Danas
Torta od mlevenog mesa / Izvor: Profimedia/ilustracija
Zovu je "kraljica torti"!

Potrebno:

  • 500g mlevenog mesa
  • 200g šampinjona
  • 200g dimljene šunke (ili pečenice)
  • 150g maslaca
  • 100g kačkavalja
  • 50g svežeg mleka
  • 40g brašna
  • 2 supene kašike prezli
  • so, crni biber, kim, oraščić

Priprema:

Zagrejati polovinu količine maslaca i na njemu propržiti seckane pečurke i šunke. Dodati mleveno meso i promešati dobro. Posoliti i začiniti.
Na preostalom maslacu propržite brašno dok ne dobije zlatnu boju, pa dodati mleko i mešati, da se ne bi zgrudvalo. Dobijenim bešamel sosom prelijte meso i dobro promešajte.
Podmažite kalup za tortu i pospite prezle, pa sipajte smesu od mesa i odozgo pospite prezle.
Pecite 15-ak minuta u prethodno ugrejanoj rerni (na 200°C).
Kad izvadite iz rerne ostavite 2-3 minuta da se prohladi, pa istresite na pleh.
Pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se zatopi (2-5 minuta).

Piše:
Srbija Danas
19.07.2014. 11:59
Pogledajte više