ZASLADITE ZIMU: Napravite slatke male krofne!

19.12.2014. 10:52
Piše:
Srbija Danas
Krofne / Izvor: Profimedia
Proverite zašto je ovaj nemački recept toliko popularan.

Potrebno:

  • 4 jajeta
  • 250g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500g neslanog kravljeg sira
  • 500g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kafena kašičica soli

Priprema:

Umutiti jaja i šećer na velikoj brzini. Dodati sir i mutiti dok se sastojci ne sjedine skroz. Brašno, prašak za pecivo i so pomešati, pa tu mešavinu dodati iz nekoliko puta u smesu od jaja. Dobro zamešati sve, da nema grudvica. Smesa treba da bude gusta i lepljiva.
U šerpi ugrejati ulje. Testo prebaciti u kesu za zamrzivač, pa iseći ćošak na njoj, širine 3cm. Kesu zatvoriti kuhinjskom štipaljkom. Kada se zejtin ugreje, istiskivati testo iz kese u "komadima" dugačkim 2cm, odsecati ih nožem i ubacivati u vrelo ulje. Krofnice će se same formirati i okretati. Kada dobiju zlatnožutu boju izvaditi ih iz šerpe i odmah uvaljati u kristal šećer.

Savet: Nemojte odjednom pržiti mnogo krofnica jer će prilično narastati. 

Piše:
Srbija Danas
19.12.2014. 10:52
Pogledajte više