Vrlo mali broj ljudi u svetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.
Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrik Varburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.
Anti-fiziološkim načinom ishrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom.
Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.
Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo-, rekao je Varburg. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.
- Ako oduzmete zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana , tvrdio je dr. Varburg.
– Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka.
U svom delu "Metabolizam tumora", dr. Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika).
Otkrio je, da su ćelije raka anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika.
Ćelije raka mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Ćelije raka žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.
Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.
Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše stanice, da bi mogle uspešno da funkcionišu, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.
Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji nanose štetu gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih treba izbegavati koliko je to god moguće.
Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vežba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 80% alkalnu ishranu i izbegavajte proizvode koji su većinom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana, meso, mleko, jaja, grickalice… Ne zloupotrebljavajte so i koristite je što je manje moguće – najviše 1/2 grama dnevno nerafinisane soli.
Ukoliko imate kancer, savet je da alkalizujete telo što je više moguće. To možete postići velikom brzinom uz pomoć prirodnih ceđenih sokova od voća i povrća, izbacivanjem iz upotrebe svih vidova otrova, toplo-hladnim tuširanjem, fizičkom aktivnošću.
(Skandalozno.rs /Telegraf/AlternativaZaVas)
Ako imate ovu boju mokraće, odmah posetite lekara - više na OVOM linku.