Ajfon 6 je zvanično postao "oldtajmer"!

05.10.2022. 16:27
Piše:
Srbija Danas/b92.net
ajfon 6 / Izvor: Profimedia
Kada je objavljen 2014. godine, iPhone 6 je zabeležio veliki uspeh. To je bio prvi iPhone koji je imao Plus verziju, a veliki broj ljudi ga je voleo zbog veće površine ekrana.

Zanimljivo je da se iPhone 6 i danas koristi, uprkos tome što još od 2018. godine ne dobija ažuriranja. Objava iOS 13 softvera tokom 2019. godine označio je kraj za iPhone 6 na polju softverskih nadogradnji, a sada Apple nameće i prestanak podrške za uređaj u segmentu hardvera.

Apple sada iPhone 6 kategoriše kao oldtajmera, odnosno zastareli proizvod, pa kompanija više neće obezbeđivati delove ili servisiranje za ovaj uređaj.

ajfon 6 / Izvor: Profimedia

"Vlasnici iPhone, iPad, iPod, Mac ili Apple TV proizvoda mogu da dobijaju usluge ili delove od Apple provajdera, uključujući Apple prodavnice ili nezavisne servisere, minimalno 5 godina od poslednje distribucije proizvoda u prodaju", ističu iz kompanije Apple.

S druge strane, korišćenje iPhone 6 modela više ni nema previše smisla. S obzirom na to da uređaj koristi staru verziju iOS-a, ni većina aplikacija više ne dobija ažuriranja. Najsvežija verzija, koja je objavljena u septembru (iOS 16) softvera, zahteva iPhone 8 ili noviji model.

Piše:
Srbija Danas/b92.net
05.10.2022. 16:27
Pogledajte više