BOLESNO! Deca dobijaju poruku sa ovom slikom - onda ih nađu MRTVE! (VIDEO)

03.08.2018. 09:15
Piše:
Srbija Danas
Jeziva slika / Izvor: Foto: Twitter printscreen/BaburaVelika
Internet je pun opasnosti.

Samo što je svet na trenutak odahnuo kada su pohapšeni glavni administratori bolesne internet igrice "Plavi kit", putem aplikacije za slanje poruka na mobilnom telefonu Vocap pojavila se nova smrtonosna igra namenjena najmlađim korisnicima. Ona, kako se sumnja, može da se okonča samoubistvom dece.

Povezanost takozvane "Momo" igre sa stradanjem jedne devojčice (12) u Argentini izazvala je strepnju da su mladi ponovo na meti umobolnika koji im preko igre zadaju brojne zastrašujuće zadatke, a ukoliko korisnici ne ispune sve što se od njih traži, sledi stravična kazna.

Sve počinje tako što se korisnici izazivaju da kontaktiraju Momo - žensku animiranu osobu sa izopačenim likom, koja je, po svemu sudeći, inspirisana horor-lutkom poznatog japanskog umetnika Midori Hajašija. Deci se zatim zadaje serija ozbiljnih izazova, a ukoliko bilo koji od njih oni odbiju da ispune, na telefon počinju da im stižu poruke u kojima im se preti stravičnom smrću.

- Verujemo da je cilj tih manijaka da mnogi mališani ne uspeju da im se otrgnu, pa presude sami sebi - naveli su argentinski istražitelji i poručili roditeljima širom sveta da budu veoma oprezni i prate šta njihova deca rade na telefonima.

Inače, igra "Momo" je već rasprostranjena u Argentini, Nemačkoj i Francuskoj, a veruje se i u mnogim drugim zemljama. Slično je bilo i sa "Plavim kitom", koja je nastala u Rusiji i odatle se proširila čitavim svetom. Veruje se da je igra u kojoj su korisnici sebi na kožu urezivali sliku kita, a zatim izvršavali samoubistva, uzela život na desetine dece.

 

Piše:
Srbija Danas
03.08.2018. 09:15
Pogledajte više