Fejsbuk UKIDA još jednu popularnu opciju, evo kako da spasite podatke pre nego što nestanu...

22.03.2021. 07:22
Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
Fejsbuk / Izvor: Profimedia
Izgleda da i ova opcija uskoro prelazi na Instagram...

Najpopularnija svetska društvena mreža uskoro će ukinuti mogućnost zajedničkog gledanja videa, koja je korisnicima omogućavala da različite video sadržaje gledaju zajedno sa svojim prijateljima.

Mogućnost zajedničkog gledanja će biti deaktivirana 16. aprila, pa od tada korisnici više neće moći da kreiraju, niti da prate zajednička gledanja na Facebook stranicama, profilima ili grupama. Takođe, svi prethodni video snimci koji su imali mogućnost zajedničkog gledanja više neće biti dostupna za ponovno gledanje.

Međutim, Fejsbuk je korisnicima ostavio mogućnost da preuzmu ranije objavljene zajedničke video klipove, kao i komentare iz zajedničkih gledanja. Daunload je, takođe, omogućen do 15. aprila 2021. godine.

Fejsbuk / Izvor: Profimedia

Kako preuzeti podatke?

Za preuzimanje podataka koristi se alat Download Your Information, pomoću koga možete da preuzmete sve pomenute informacije i reakcije. Podaci o listi pregleda, posetiocima, drugim statisitkama i komentarima drugih korisnika ostaće nedostupni.

Svoje podatke iz grupnih videa ćete moći da preuzmete na sledeći način:

  • U gornjem desnom uglu Facebook stranice kliknite na poslednji desni padajući meni,
  • Izaberite Settings & Privacy, pa zatim kliknite na Settings,
  • U meniju sa leve strane kliknite na Your Facebook Information,
  • Kliknite na View, pod Access Your Information.
  • Za dodavanje ili brisanje neke kategorija kliknite na polje pored željene grupe podataka. Zatim kliknite na polje Create File da biste potvrdili zahtev. Nakon podnošenja zahteva preuzimanje će se nalaziti u sekciji Available Copies, u okviru sekcije Download Your Information.

Za pripremu preuzimanja podataka potrebno je sačekati nekoliko dana, posle čega korisniku stiže podsetnik da je preuzimanje spremno. Za preuzimanje je potrebno da uđete u Available Copies i kliknite na Download.

Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
22.03.2021. 07:22
Pogledajte više