Gugl konačno odobrio Trampov Truth Social u Play prodavnici

18.10.2022. 15:02
Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
Truth Social / Izvor: Profimedia
Tehnološki gigant je rekao da Truth Social obećava da će ukloniti nasilan i sadržaj koji podstiče nasilje

Koja su obećanja potrebna da bi Truth Social, platforma poznata po širenju dezinformacija i neistina, bila odobrena u Google Play prodavnici? Očigledno, sve što je potrebno je nejasno obećanje da će se zaista pridržavati postojećih smernica.

Kasno u sredu Trump Media & Technology Group (TMTG), holding kompanija koja stoji iza aplikacije Truth Social, objavila je da je njihova aplikacija sada dostupna za preuzimanje u Google Play prodavnici.

Stvar je u tome što je do sada Google ograničavao distribuciju aplikacije u svojoj glavnoj prodavnici zato što, barem u avgustu, Truth Social nije imao "efikasne sisteme za moderiranje sadržaja koji generišu korisnici".

Tada je TMTG u svom saopštenju naveo da "kontinuirano radi u dobroj veri sa Google-om kako bi osigurali da je Truth Social Android aplikacija u skaldu sa svim pravilima, bez ugrožavanja našeg obećanja da ćemo biti utočište za slobodu govora".

Truth Social / Izvor: Profimedia

Takođe su dodali, bez iznenađenja naravno, da mnogi konkurenti krše pravila, pa se ipak nalaze na Google Play-u. Konkretno pravila za seksualni sadržaj, za šta Truth Social kaže da ima nultu toleranciju.

U saopštenju je portparol Google-a rekao: "Aplikacije se mogu distribuirati u Google Play-u pod uslovom da su u skladu sa našim smernicama, uključujući zahtev da se efektivno moderira sadržaj koji generiše korisnik i uklanjaju nepoželjne postove poput onih koji podstiču nasilje."

Kompanija je takođe saopštila da je Truth pristao da sprovodi politike protiv korisnika koji objavljuju sadržaj koji krši pravila i poziva na nasilje.

Ovo je aplikacija koja je od prvog dana poznata kao leglo dezinformacija, laži i raznih teorija zavere. Očigledno da je Google-u dovoljno to što su obećali da će biti dobri.

Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
18.10.2022. 15:02
Pogledajte više