Izluđuje vas koliko vam KOMPJUTER SPORO RADI? Uradite samo ovo i biće DUPLO brži! (VIDEO)

18.07.2018. 19:01
Piše:
Srbija Danas
Kompjuter / Izvor: Profimedia/ilustracija
Priznajte da ovo niste znali!

Svako ko koristi računar sigurno je došao u situaciju da se nervira čekajući da se pokrene sistem ne bi li mogao da radi ono što je želeo. Minuti deluju kao godine, a svakog trena vam se čini da ćete pesnicom, ili nečim još težim razbiti mašinu koja radi sporo kao puž.

Ipak, postoje situacije kada nije problem u slaboj konfiguraciji vašeg računara i kada nije neophodno da izdvajat novac da biste ga "pojačali" ili nabavili novi. Kada je reč o operativnom sistemu Windows 10, vrlo kako možete da smanjite broj programa koji se pokreću čim se uključi kompjuter i na taj način ćete ubrzati njegovo startovanje!

ISPLIVALA ISTINA! Prevarili MILIONE ljudi ! Epl i dalje prodaje Ajfon sa GREŠKOM! (VIDEO)

Najpre treba da otvorite task menadžer, što možete učiniti na tri načina. Prvi je da u Cortanu upišete "Task Manager", drugi je da pritisnete "Ctrl + Alt + Delete" i izaberete "Task Manager" u meniju. Treći je da desnim klikom pozovete meni na taskbaru i nakon toga izaberete "Task Manager". Task Manager će nakon toga prikazati pojednostavljeni prikaz, a vi kliknite na "More Details" kako biste videli napredni prikaz. Kliknite na "Startup" i tada ćete moći da vidite spisak aplikacija i procesa koji se pokreću tek što uključite svoj kompjuter.

Direktor Tvitera otkrio da nema ni kompjuter ni laptop! Evo i zašto! (VIDEO)

čovek sedi za kompjuterom / Izvor: Profimedia

Tada preostaje samo da pronađete aplikacije koje ne želite da se automatski pokreću, pa desnim klikom na njih otvorite meni i u njemu izaberete "Disable". Kada ste izabrali šta ne želite da se pokreće, sve što treba da uradite jeste da ponovo pokrenete računar kako biste osetili promenu.

PLATIO JE PATIKE 87.000 DINARA, DOBIO PAPUČE: Nemojte da vas zavara internet prodaja na OVOM sajtu

Naravno, ukoliko vam neki od programa koje ste ugasili zatreba, možete ga ponovo uključiti u "Task Manager"-u. Sve što treba da učinite jeste da ponovo kliknete desnim klikom i izaberete "Enable".

UPOMOĆ! Šok za korisnike WHATSAPP-a! Ogroman problem na čuvenoj aplikaciji!

Ceo postupak pogledati u video snimku:

(VIDEO) Vojin Ćetković ovim rečima RASPLAKAO Natašu Ninković! "I Glogi je zaslužan..."

 

Piše:
Srbija Danas
18.07.2018. 19:01
Pogledajte više