IZNENAĐENJE IZ EPLA: Odlične vesti za korisnike novih, ali i STARIJIH Ajfon uređaja!

05.06.2018. 14:00
Piše:
Srbija Danas
iphone / Izvor: Profimedia
Napokon misle na sve...

Epl je najavio novu verziju svog mobilnog operativnog sistema iOS 12, a naročito dobre vesti su da će posebno dobro raditi na starijim Ajfon uređajima.

Kreg Federiđi, stariji potpredsednik zadužen za softver u Eplu najavio je novi softver na kompanijinoj konferenciji za programere u Kaliforniji.

DOK ON IGRA U AUSTRIJI: Devojka srpskog reprezentativca se provodi po Beogradu (FOTO)

Novi Ajfon će imati komponentu koju nema nijedan drugi telefon na svetu. On je potvrdio da će novi apdejt biti besplatan, kao i da će raditi na istim uređajima koje je podržavao i iOS 11.

Sudeći po njemu, novi softver će ubrzati starije Ajfon uređaje, tako da će se aplikacije pokretati 40 odsto brže, dok će tastatura biti brža za 50 odsto prilikom kucanja poruka.

Potpuni šok! Uvode POREZ na društvene mreže!

Ajfon / Izvor: Profimedia/ilustracija

Federiđi je izjavio i da će se kamera pokretati 70 odsto brže na starijom Ajfonima i Ajpedovima nakon instaliranja novog operativnog sistema.

Pored poboljšanja performansi starijih uređaja, iOS12 donosi i poboljšanu pretragu fotografija i određene novitete na polju izmenjene realnosti.

Takođe, određene poboljšanja doživeo je i Eplov lični asistent Siri.

Nova funkcija pod nazivom "prečice" (shortcuts) dozvoljava aplikacijama koje nisu Eplove da koriste sve mogućnosti koje ima Siri.

Još jedan veliki novitet jeste ograničavanje vremena koje možete da provodite u koriščenju određenih aplikacija. Sada je moguće odrediti vremenski limit za korišćenje aplikacija kao što su Instagram ili Vocap, nakon čega će biti blokirano njihovo korišćenje.

Piše:
Srbija Danas
05.06.2018. 14:00
Pogledajte više