JEREMIĆ VAM STALNO ISKAČE NA FEJSU? Evo kako da se otarasite dosadnih reklama političara u 4 klika

27.02.2017. 16:36
Piše:
Srbija Danas
Vuk Jeremić / Izvor: Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDŽIĆ
Moguće je, i vrlo lako.

Predsednička kampanja se zahuktava, a srpski korisnici najveće društvene mreže na svetu žale se da im neki kandidati prosto "iskaču iz frižidera". Naravno, svačija kampanja se vodi različitom strategijom, a neki su odlučili da se baziraju prevashodno na sponzorisanim (plaćenim) objavama putem Fejsbuka.

Neki za to imaju veći budžet od drugih (koliko košta Jeremićeva nimalo jeftina kampanja pogledajte OVDE), a svakodnevno se mogu videti komentari u stilu "iskače iz frižidera", "ne može da se živi od ovog čoveka" i "odakle im pare za reklame".

Međutim, rešenje postoji, i jednostavno je u toj meri da se može izvesti u tri klika. Za primer ćemo uzeti predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, za koga se tvrdi da ima najviše sponzorisanih objava. Pre svega, u gornjem desnom uglu reklame locirajte strelicu na dole koja će vam otvoriti padajući meni.

Zatim, odaberite opciju "Hide ad" (sakrij oglas).

Fejsbuk / Izvor: Foto: Facebook Printscreen

Fejsbuk će zatim pitati šta nije u redu sa ponuđenim oglasom, za šta možete odabrati opciju "It's offensive or innapropriate" - iako nije uvredljiva, reklama može biti neprimerena ukoliko se korisniku prikaže 20 puta na dan.

Facebook / Izvor: Foto: Facebook Printscreen

Fejsbuk će zatim tražiti da svrstate objavu u određenu kategoriju, pa tako možete odabrati "Spam" jer bi to bilo najbliže ponuđenim opcijama. Fejsbuk će vašu želju zapamtiti i neće vam prikazivati iste reklame.

Facebook / Izvor: Foto: Facebook Printscreen

U nastavku, kada se "dijalog" sa Fejsbukom završi, umesto oglasa ostaje opcije "Hide all ads from", koju treba odabrati ukoliko nekoga od kandidata posebno ne želite da viđate na svom Fejsbuku.

Facebook / Izvor: Foto: Facebook Printscreen
Piše:
Srbija Danas
27.02.2017. 16:36
Pogledajte više