Legendarni STREET FIGHTER sada stvarno možete da igrate i na ULICI! Čari proširene stvarnosti! (VIDEO)

15.03.2018. 17:55
Piše:
Srbija Danas/24sata.hr
Street Fighter / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Abhishek Singh
Real World Warrior!

Genijalni programer Abhišek Sing još jednom je pokazao da za vrhunska iskustva proširene stvarnosti nisu potrebne skupe naprave te je napravio vlastitu kućnu verziju slavne igre "Street Fighter". Njegova kreacija omogućuje vam da kroz ekran mobilnog telefona vidite akciju i borbe iz igre kao da se odvijaju na ulici ispred vas, pa umesto ružnih pozadina možete da imate i vlastiti kvart.

FEJS VAS UGROŽAVA, I TO PROTIVZAKONITO: Pratite ova uputstva i zaštitite se od prevara i špijunaže

Svoju kreaciju nazvao je "Street Fighter II: Real World Warrior", a koristio je ARKit i Unity softver kako bi ljudi mogli da zaigraju igru na Ajfonu. Igra je dobila moderniji štih pa su svi modeli i elementi trodimenzionalni, pa igrači mogu da šetaju oko ringa i gledaju akciju iz svog ugla.

U videu koji je objavio prikazuje se i kako se igra može pokrenuti na bilo kojoj ravnoj površini, poput stola ili ulice. Nakon što je jedan igrač pokrene, drugi može da se priključi partiji, a borbe počinju nakon što su igrači odabrali borce. 

Sing je ranije napravio i vlastitu AR verziju Super Marija u kojoj su igrači bili u koži Marija i igru gledali iz prvog lica. Za Gizmodo je rekao da se nada da će moći javno da objavi igru, ali da prvo treba da reši pitanja autorskih prava.

 

Piše:
Srbija Danas/24sata.hr
15.03.2018. 17:55
Pogledajte više