MOŽETE DA BRIŠETE APLIKACIJE: Fejsbuk PRAVI OGROMAN KORAK koji će promeniti rad društvenih mreža

26.01.2019. 14:50
Piše:
Srbija Danas
Špijuniranje na Fejsbuku / Izvor: Foto: Twitter printscreen/@geonews_english
Zakerberg potvrdio!

Kompanija Fejsbuk planira da integriše usluge razmena poruka aplikacija WhatsApp, Instagram i Messenger, javlja BBC pozivajući se na pisanje Njujork Tajmsa. Iz te kompanije su za BBC kratko poručili da su na početku "dugog pocesa".

ČITAV svet je ODLEPIO za ovim naočarima - kada vidite zašto, i vi ćete! (VIDEO)

Njujorški list, naime, navodi da je taj plan lični projekat osnivača Fejsbuk Marka Zakerberga, a kada bude završen, integracija će značiti da će korisnik Fejsbuk moći da komunicira sa nekim ko ima samo nalog na WhatsAppu. 

Instagram / Izvor: Profimedia

Ovo je, kako se navodi, trenutno nemoguće, pošto pomenute aplikacije nemaju zajednički izvorni kod. 

Posao spajanja tri elementa je međutim počeo, piše Njujork Tajms, a očekuje se da će biti završen do kraja 2019. godine ili početkom sledeće godine. 

UVRNUTO, ČUDNO: Igra Atomic Heart je nešto najluđe što će izaći ove godine (VIDEO)

Whatsapp / Izvor: Profimedia

Zakerberg je u više navrata insistirao na ovom planu kako bi trojstvo usluga učinio korisnijim i povećao vreme koje korisnici provode koristeći te aplikacije. 

- Želimo da napravimo najbolje moguće iskustvo dopisivanja, a ljudi žele da dopisivanje bude brzo, jednostavno, pouzdano i privatno. Radimo na stvaranju većeg broja naših proizvoda za razmenu poruka koje su od početka do kraja šifrovane i razmatramo načine da olakšamo mogućnosti povezivanja sa prijateljima i rođacima na društvenim mrežama", navedeno je u saopštenju Fejsbuka.

Mesindžer / Izvor: Profimedia

 

U saopštenju je takođe navedeno da traju mnoge "diskusije i debate" po pitanju toga kako bi sistem eventualno funkcionisao.

 

Piše:
Srbija Danas
26.01.2019. 14:50
Pogledajte više