Netfliks zna šta ste radili s lozinkama i NATERAĆE VAS DA PLATITE

21.03.2022. 15:23
netfliks / Izvor: Profimedia
Netflix pojačava svoje napore u suzbijanju prakse deljenja lozinki između korisnika.

Kompanija je objavila da počinje sa testiranjem novih add-on opcija za korisnike, koje ljudima omogućavaju da lako i bezbedno dele svoje lozinke sa ljudima van njihovog domaćinstva, ali će za to morati da plate malo više.

"Uvek smo ljudima koji žive zajedno olakšavali da podele svoj Netflix nalog, sa funkcijama kao što su zasebni profili i višestruki streamovi preko naših Standard i Premium planova. Iako su oni bili veoma popularni, istovremeno su stvorili određenu konfuziju oko toga kada i kako Netflix može da se deli. Kao rezultat toga, nalozi se dele između domaćinstava, što utiče na našu sposobnost ulaganja u novi TV sadržaj i filmove za naše članove", ističe Čengji Long, direktor inovacija proizvoda u Netflixu.

netfliks / Izvor: Profimedia

Nova "dodaj dodatnog člana" funkcija će omogućiti Netflix Standard i Netflix Premium pretplatnicima da dodaju naloge za najviše do dve osobe sa kojima ne žive. Svaka od ovih osoba će dobiti svoj profil i personalizovane preporuke.

Netfliks funkciju trenutno testira u nekoliko zemalja (Čile, Kostarika i Peru). Za sada nema informacija o planovima kada bi funkcija mogla biti proširena na ostatak korisnika širom sveta.

Pored navedenog, Netflix testira i mogućnost da pretplatnicima omogući da prebace korisničke profile na nove naloge.

21.03.2022. 15:23
Pogledajte više