NOVI TREND KOD PAMETNIH TELEFONA! Novi dizajn - "krugovi u jaju" (FOTO)

29.03.2021. 07:48
Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
huawei p50 pro+ / Izvor: Foto: Twitter/DigiSliceX
Dizajn prikazan na nezvaničnim fotografijama sugeriše da će nova Huawei P50 serija imati dizajn sistema kamera podeljen u dva kruga, što bi ubrzo moglo da postane trend i kod drugih proizvođača...

Sigurno ste primetili da se trendovi u mobilnom svetu preslikavaju i prate jedan drugi, iz generacije u generaciju uređaja. To se naročito primećuje kada je dizajn telefona u pitanju, pa čim jedan poizvođač nešto lansira, konkurencija već na sledećem modelu ponudi neko slično rešenje.

Iako još uvek ne možemo da tvrdimo da će i ovoga puta biti tako, skloni smo da poverujemo da hoće. Reč je o izgledu i rasporedu kamera na novim telefonima predstojeće Huawei P50 serije, odnosno njenom najjačem predstavniku, modelu P50 Pro+.

Dizajn prikazan na nezvaničnim fotografijama tog telefona, koje je na Twitteru objavio dojavljivač HoiINDI, sajt Slashgear odmah je nazvao "krugovi u jaju".

Fotografije sugerišu da će P50 Pro+ imati pet kamera podeljenih u dva "kruga". U gornjem su grupisane periskopska kamera za koju, imajući u vidu dosadašnji razvoj modela P serije, možemo da pretpostavimo da će imati veliki optički zum, i jedan manji senzor ispod nje. U donjem "krugu" smeštan su još tri senzora kamere i četvrti 3D ToF senzor, dok se između dva kruga nalazi blic.

Za tehničko rešenje sistema kamera tradicionalno je zadužena nemačka Leica, u šta ne treba sumnjati i pored činjenice da se radi o nezvaničnim fotografijama.

Više tehničkih detalja još uvek nije poznato, mada će oni sasvim sigurno biti superiorni, budući da se radi o premijum uređaj najviše klase. Za sada se, na osnovu fotografija, može samo zaključiti da Huawei ne odustaje od ekrana sa zakrivljenim ivicama (tzv. waterfall display).

Činjenica je, međutim, da nova P50 serija neće imati najpopularnije Google servise i aplikacije, što svakako biti od značaja onima koji budu razmišljali o kupovini.

Međutim, imajuću u vidu brojne najave i velike napore koje je Huawei uložio u kreiranje sopstvenog oprativnog sistema - HarmonyOS, zatim AppGallery prodavnice aplikacija i razvoja drugih elemenata svog HMS ekosistema, možda nas kineski gigant iznenadi i nekim novim softverskim rešenjima...

Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
29.03.2021. 07:48
Pogledajte više