Pazite šta pišete: Zbog PSOVKE NA WhatsAppu ženi iz Velike Britanija PRETI KAZNA od godinu dana!

19.02.2021. 10:02
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Profimedia / Izvor: Profimedia
Britanka bi mogla da provede godinu dana u zatvoru nakon što je poslala ljutitu poruku bivšem cimeru koja je sadržala i jednu psovku.

Koliko puta ste se posvađali sa cimerom ili cimerkom i tokom rasprave poslali poruku koja sadrži psovkue. Svi smo to uradili, ali sreća da se to nije dogodilo uDubaiju ili nekome ko tamo živi.

Neimenovana 30-godišnja Britanka nedavno je privedena u Dubaiju nakon što je poslala jednu psovku preko WhatsApp-a svom bivšem cimeru koji je događaj prijavio lokalnoj policiji.

Dok je pokušavala da napusti Dubai i vrati stvari u Veliku Britaniju, vlasti na aerodromu nisu joj dozvolile da ode, uz obrazloženje da ima nerešen policijski slučaj.

"Delili smo stan i svi smo bili ležerni jedni s drugima. Nikad u životu nisam imala problema i šokiran sam što sam obeležena kao kriminalac zbog privatne razmene poruke na  WhatsApp-u sa nekim s kim sam živela. Još gore je što su poruke bile od pre nekoliko meseci i tek sada, kada sam spremila sve svoje stvari, rezervisala let i kada mi uskoro ističe viza, doživljavam ovako nešto", priča Britanka.

Profimedia / Izvor: Profimedia

Izvršna direktorka zatvora u Dubaiju i objašnjava da Ujedinjeni Arapski Emirati imaju stroge zakone. Ovi zakoni omogućavaju hapšenje, pritvaranje,  čak i krivično gonjenje zbog jedne psovke na mreži. Oni takođe imaju ekstremno značenje da bi se krivično gonjenje moglo dogoditi u punoj meri čak i ako bi izjava koja sadrži reč za pretragu došla van Emirata.

"Pravni postupci u Dubaiju su dugotrajni, a neozbiljan slučaj poput ovog može potrajati i mesecima da prođe kroz lokalni sistem, ne uzrokujući kraj patnji. Uz hotelski smeštaj, zakonske takse i novčane kazne za višak, apsurdna optužba može brzo prerasti u desetine hiljada funti, gubitak posla i u najgorem slučaju, zatvorsku kaznu".

Privedena Britanka, pokušala je da zamoli bivšeg cimera da povuče optužbe, ali još uvek nije dobila odgovor.

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
19.02.2021. 10:02
Pogledajte više