SAMO ZA ELITU: Ovu aplikaciju za UPOZNAVANJE mogu da koriste samo oni koju su išlu u privatnu školu

23.08.2018. 08:52
Piše:
Srbija Danas
momak za računarom / Izvor: Profimedia
Ekskluzivni pristup.

Aplikacija za spajanje usamljenih duša "Toffee", kritikovana zbog elitizma, nastavlja da se širi. Uskoro stiže izdanje za Android.

Izdanje aplikacije Toffee za Appleov operativni sistem iOS predstavljeno je u aprilu ove godine u Velikoj Britaniji, dok bi izdanje za Android trebalo da stigne tokom septembra. 

U Toffeeju tvrde kako mesečno imaju deset hiljada aktivnih korisnika u Velikoj Britaniji. Aplikacija bi trebalo da postane dostupna u Australiji tokom novembra ove godine, dok bi u drugim zemljama engleskog govornog područja premijeru trebalo da ima tokom narednih 12 meseci.

Žena sedi za laptopom / Izvor: Profimedia/ilustracija

 

Zašto Australija ima prednost? Čak 35 posto stanovnika te države prošlo je kroz privatne obrazovne institucije, pa je tržište značajno veće nego britansko (gde je taj udeo osam posto). 

Aplikacija Toffee našla se na meti brojnih kritika zbog otvorenog elitizma pri odabiru korisnika. Iz kompanije su se branili tvrdnjama kako tek popunjavaju tržišnu metu, kao što to radi "J-Swipe" u slučaju jevrejske populacije. 

Međutim, oni nisu jedini sa takvim pristupom. Applikacija "Inner Circle" ograničava pristup korisnicima na "uspešne i atraktivne". Slično funkcioniše i američka aplikacija "League". 

Nije poznato kako u Toffeeju proveravaju ko je zaista pohađao privatnu školu, a ko ne, piše Business Insider.

 

Piše:
Srbija Danas
23.08.2018. 08:52
Pogledajte više