Samsung će nastaviti sa korišćenjem OVOGA - zvanično objavili

20.11.2017. 18:19
Piše:
Srbija Danas/Firstpost
Samsung logo / Izvor: Profimedia
Očekivano?

Izvori navode da će Samsung nastaviti da ugrađuje rashladni sistem zasnovan na heatpipe-ovima u svoje predstojeće telefone, uprkos visokoj ceni. Glasine su sugerisale da Samsung neće koristiti toplotne cevi u svojim predstojećim telefonima u 2018. godini, ali lanci dobavljača tvrde drugačije.

Prema izveštaju iz Digitimes-a, vendori koji snabdevaju Samsung su uveliko započeli proizvodnju u malim količinama za komponente neophodne za izradu toplotnih cevi. Zagrevanje smartfona je veoma učestali problem kod današnjih telefona, a upotreba toplotnih cevi je veoma praktično rešenje ovog problema. Međutim, zbog toga što su same toplotne cevi jako skupe, najčešće imamo prilike da ih vidimo prisutne na high-end flegšip uređajima od nekih proizvođača.

Mobilni NIKAD ne bi trebalo da vam bude priključen na Wi-Fi u toku NOĆI! Ovo je RAZLOG!

Samsung štand / Izvor: Profimedia

Trenutno je u izradi i alternativa toplotnim cevima, a to su isparavajuće komore koje bi takođe značajno poboljšale hlađenje uređaja. Izveštaj navodi da iako bi isparavajuće komore znatno brže hladile telefone od toplotnih cevi, takođe bi i koštale znatno više.

Osim cene, veličina isparavajućih komora je još jedan razlog zašto se proizvođači još uvek nisu opredelili za ovu metodu, međutim njeni proizvođači tvde da su uspeli da smanje debljinu na 0.44 mm.

 

Piše:
Srbija Danas/Firstpost
20.11.2017. 18:19
Pogledajte više