Šta je "Clear Mode" na TikToku i kako da ga koristimo?

02.11.2022. 16:26
Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
TikTok izazov / Izvor: Profimedia
U ovom vodiču ćemo vas upoznati sa svim stvarima koje treba da znate o Clear Mode-u

Kada je reč o njegovim funkcijama, TikTok je najpoznatiji po svim zabavnim filterima, po muzici i drugim stvarima koje možete dodati svojim video snimcima kako biste se izdvojili na ovoj platformi.

Ali šta je sa funkcijama za gledanje videa u aplikaciji? O tome verovatno ne razmišljate previše, jer je to deo pasivnog korišćenja TikToka. Ali uprkos tome, postoji jedna funkciju koju vredi znati. Zove se "Clear Mode".

A u ovom vodiču ćemo vas upoznati sa svim stvarima koje treba da znate o Clear Mode-u.

Šta je Clear Mode na TikToku?

Kada obično gledate TikTok sadržaj, pored videa koji želite dobijate i brojne ikone, i druge elemente korisničkog interfejsa, kao što je srce za lajkovanje, oblak za komentare, heštegovi, natpisi i druge stvari. Sve ovo može uticati na vaše iskustvo gledanja sadržaja. Koliko puta vam se desilo da niste mogli da pročitate neke ispise, jer su se "krili" iza nekih od pomenutih elemenata. Ili iza opisa videa i heštegova.

Clear Mode je relativno nova funkcija koja nastoji da reši ovaj problem, uklanjanjem svih elemenata koji bi vam potencijalno zatrpali ekran. Korišćenjem ovog režima, imaćete jednostavnije, čistije iskustvo gledanja. Bez ikonica, opisa, heštegova i slično. Na ekranu će biti prikazan jednostavno samo video.

TikTok izazov / Izvor: Profimedia

Ono što je trenutno iritantno kod ove funkcije je činjenica da ostaje uključena samo na jednom videu, kada "svajpujete" na sledeći video, moraćete ponovo da je uključite.

Kako da koristite Clear Mode?

Clear Mode je zapravo prilično lako uključiti. Evo kako da to uradite:

1. Dugo pritisnite TikTok video koji gledate,

2. Trebalo bi da se pojavi meni. Iz tog menija izaberite opciju Clear Mode.

Ako želite da izađete iz Clear Mode-a, samo kliknite na ikonicu u donjem desnom uglu. Ili prebacite na sledeći video i Clear Mode će automatski biti isključen.

Nova TikTok-ova funkcija trebalo bi da bude u potpunosti dostupna i za Android i za iOS korisnike.

Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
02.11.2022. 16:26
Pogledajte više