Stiže besplatna veb verzija Fotošopa! Evo kada i kako možete da mu pristupite!

16.06.2022. 15:35
Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
fotošop / Izvor: Profimedia
Adobe planira da uskoro predstavi "lajt" verziju svog popularnog alata za uređivanje fotografija pod nazivom Photoshop, koji će biti namenjen isključivo vebu

Adobe trenutno testira novu freemium verziju sa korisnicima u Kanadi, ali će na kraju alatka biti dostupna i šire. Za sada, svi kanadski korisnici koji naprave Adobe profil mogu pristupiti besplatnoj verziji Photoshop-a za pregledače.

Photoshop je dugo bio standard u industriji za uređivanje fotografija, ali njegova mesečna pretplata verovatno odbija većinu korisnika. U međuvremenu, besplatni softveri za uređivanje kao što su Pixlr, Canva i Photopea privukli su korisnike i postali sofisticiraniji u svojoj ponudi.

Adobe će stoga ponuditi svoje osnovne alate za uređivanje fotografija potpuno besplatno kako bi došao do novih korisnika. Takođe, Adobe se nada da će neki korisnici freemium Photoshop-a postati pretplatnici, posebno jer kompanija planira da ponudi naprednije funkcije i mogućnosti na verziji samo za veb koja se može otključati samo uz pretplatu.

fotošop / Izvor: Profimedia

Ako ovo zvuči poznato, to je zato što je Adobe prošle jeseni lansirao veb verziju Photoshop-a i Illustrator-a za pretplatnike, ali je njihova funkcionalnost bila ograničena na osnovno uređivanje i komentarisanje među saradnicima na projektu.

Nova, besplatna veb verzija Photoshop-a značajno proširuje dostupne alate, omogućava korisnicima da započnu nove projekte i nudi pristup naprednijim alatima.

Piše:
Srbija Danas/telegraf.rs
16.06.2022. 15:35
Pogledajte više