TikTok sprema novitete: Evo šta nas očekuje i reč je o vašem zidu!

02.09.2022. 12:01
Piše:
Srbija Danas/b92.net
TikTok izazov / Izvor: Profimedia
Feed na TikToku u budućnosti bi se mogao proširiti novim mogućnostima koje će olakšati lokalno pretraživanje i šoping.

Jedna od takvih novih opcija, koju testiraju na tržištu u nekoliko azijskih zemalja, odnosi se na pronalaženje sadržaja u blizini korisnika, a nazvana je "nearby".

Ova opcija se nalazi na glavnom ekranu pored postojećih opcija "following" i "for you". Dok ti feedovi prikazuju sadržaj korisnika koje prate, odnosno sadržaj koji algoritam smatra da bi korisnicima mogao biti zanimljiv, na novom feedu prikazivaće se lokalni sadržaj.

TikTok izazov / Izvor: Profimedia

Poslednja istraživanja, koje je sproveo Google, pokazuju da se mladi, kada nešto pretražuju, ne okreću toliko Googleovom pretraživaču koliko društvenim mrežama poput TikToka i Instagrama. Upravo je takvim korisnicima namenjena nova opcija prikaza lokalnog sadržaja jer će im se sada, prilikom pretraživanja npr. restorana, kafića, klubova i slično, prikazivati sadržaj koji se nalazi u njihovoj blizini.

Prema navodima Brendana Gahana, stručnjaka za društvene mreže, TikTokov "nearby" bi mogao uzeti dobar deo tržišta kompanijama kao što su Google, Instagram, Yelp i druge.

Pored pomenutog noviteta, TikTok na određenim tržištima testira još jednu opciju za svoj feed - "shop". Putem tog feeda korisnici mogu da pretražuju i kupuju različite proizvode, pa možemo pretpostavimo da će vremenom takav feed specijalizovan za šoping na ovoj društvenoj mreži postati dostupan svim korisnicima.

Piše:
Srbija Danas/b92.net
02.09.2022. 12:01
Pogledajte više