Uz ovaj Guglov NOVITET nikada se NEĆETE IZGUBITI u tržnom centru ili ostati gladni na aerodromu (VIDEO)

31.03.2021. 15:30
Piše:
Srbija Danas/Telegraf
Mobilni telefon / Izvor: Profimedia
Google stalno radi na unapređenju popularne aplikacija Google Maps, uvodeći povremeno nove mogućnosti, a jedna takva je upravo je postala dostupna.

Google je predstavio niz poboljšanja aplikacije Maps koje bi trebalo da je učine korisnijom u različitim situacijama. A novost je, svakako, uvođenje proširene stvarnosti (AR) navigacionog alata Live View za neke zatvorene lokacije (tržni centri, aerodromi, tranzitne stanice i slično).

Sada prioritet imaju ekološki prihvatljivije rute, a dodati su i podaci o vremenu i kvalitetu vazduha. Takođe integrisane su opcije preuzimanja i dostave, kada je reč o prodavnicama namirnica.

Mobilni telefon / Izvor: Profimedia

Live View je AR opcija koja korisniku omogućava da vidi svoju destinaciju tako što usmeri kameru prema svom okruženju, nakon čega mu aplikacija prikazuju uputstva za navigaciju. Da bi to omogućio, Google je razvio potpuno novu tehnologiju nazvanu "globalna lokalizacija", koja koristi veštačku inteligenciju za skeniranje desetina milijardi "Street View" fotografija i mapira ih sa slikom na telefonu kako bi locirao korisnika.

Google je adaptirao tehnologiju kako bi se precizno odredila visina i lokacija objekta u zgradi.Ta nova mogućnost se može koristiti npr. na aerodromu kada korisnik traži gejt ili kada traži određeni restoran u tržnom centru.

Takođe, pomoći će mu da pronađe najbliži lift, stepenice, bankomat, toalet, šaltere za prijavljivanje, prodajna mesta za karte i drugo, prenosi Klix. Indoor Live View je dostupan u pojedinim američkim trgovačkim centrima koji se nalaze u Njujorku, Los Anđelesu, Čikagu, San Francisku, San Hoseu, Sietlu i Long Ajlandu. U narednim mesecima će se proširiti na odabrane tranzitne stanice, trgovačke centre i aerodrome u Tokiju i Cirihu, a potom i na ostale lokacije.

Takođe, fokus je i na ekologiji, pa će aplikacija ponuditi rutu koja je ekološki najprihvatljivija. Ova opcija će biti dostupna od juna u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Holandiji i Velikoj Britaniji, a potom i u ostalim zemljama sveta.

Google radi i na prikazu svih transportnih ruta na istoj stranici bez potrebe za odvojenim tabovima za rute za automobil, javni prevoz ili pešačenje.

Piše:
Srbija Danas/Telegraf
31.03.2021. 15:30
Pogledajte više