WhatsApp TESTIRA novu opciju u okviru VIDEO POZIVA - da li ćete je koristiti?

06.12.2022. 15:51
Piše:
Srbija Danas/b92.net
whatsapp / Izvor: Profimedia
WhatsApp korisnicima već omogućava da gledaju YouTube video u PiP (picture-in-picture) modu, a sada bi ova funkcija mogla da postane dostupna i za video pozive na platformi.

Aplikacija za razmenu poruka, koja je u vlasništvu kompanije Meta, testira dodavanje moda "slika u slici" (picture-in-picture) za svoju iOS aplikaciju.

Sajt WABetaInfo otkriva da se PiP mode video pozivi testiraju kao deo WhatsApp bete za iOS u verziji 22.24.0.79. Za sada mod nije dostupan za Android.

Sa pomenutom funkcijom, korisnici će moći da razgovaraju sa ljudima u okviru WhatsApp video poziva i da pri tome proveravaju druge aplikacije. Ovo će olakšati multitasking.

Trenutno, moguće je proveravanje drugih razgovora WhatsApp samo kada ste u video pozivu. PiP mod će se aktivirati kada izađete iz WhatsApp aplikacije tokom video poziva.

whatsapp / Izvor: Profimedia

Prema navodima, PiP mod za WhatsApp video pozive je dostupan korisnicima koji imaju uređaje sa iOS 15 ili novijim softverom.

WhatsApp planira da poboljša i pretragu u aplikaciji, nedavno je primećena funkcija koja sprečava kreiranje skrinšotova poruka koje nestaju, a Android beta testeri su primetili View Once poruke koje zabranjuju skrinšotove.

Piše:
Srbija Danas/b92.net
06.12.2022. 15:51
Pogledajte više