Objavljeni datumi održavanja Beer Festa i Belgrade Music Week festivala

24.05.2021. 10:12
Piše:
Promo
Music Week / Izvor: Foto: Promo
Beogradski festival piva, Beer Fest, biće održan od 19. do 22. avgusta ove godine, a Belgrade Music Week festival održaće se od 26. do 29. avgusta, najavili su organizatori iz kompanije Skymusic. 

Naime, Skymusic učestvuje u kampanji za vakcinaciju mladih, koja je predstavljena danas na konferenciji za medije u Domu omladine Beograda, a uz podršku nacionalne platforme Vlade Srbije – „Srbija stvara“, Ministarstva zdravlja i gradova Beograda i Novog Sada.

Beer Fest / Izvor: Foto: Skymusic

Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode Beer Fest, Music Week, EXIT, Lovefest, Arsenal fest i Nišville, pokrenuli su nacionalnu kampanju za vakcinaciju, čiji su fokus mladi. Oni pozivaju mlade da daju svoj doprinos vraćanju normalnom životu, preuzmu odgovornost za sebe i svoju okolinu, i vakcinišu se. To je jedini način za ostvarenje postavljenog zajedničkog cilja – da pre 21. juna više od 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije bude vakcinisano što će, između ostalog, omogućiti povratak festivala i koncerata.

Milenko Škarić, ispred Beer Festa i Music Week festivala podsetio je da event industrija ne funkcioniše već 15 meseci, otkako je uvedena zabrana okupljanja.

- Prvi smo koji su bili ugašeni, poslednji smo koji ćemo biti vraćeni. Drago nam je da možemo da damo naš doprinos povećanju broja vakcinisanih mladih i borbi za javno zdravlje - rekao je Škarić.

Osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević je istakao da su mladi u prethodnom periodu bili nazivani svakakvim imenima, kritikovani da su neodgovorni i razlog razbuktavanja epidemije. „Umesto toga, potrebno je dati im nadu, optimizam i viziju povratka normalnog života, što je njima glavna motivacija da se vakcinišu.“, rekao je Kovačević.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da mladi u uzrastu od 18 do 25 godina moraju da shvate da, što se brže budu vakcinisali – pre će moći da se vrate uobičajenom životu, ali i druženjima, žurkama, festivalima. „Ova kampanja je naš apel mladima da se odazovu na vakcinaciju, kako bismo od 21. juna zemlju mogli da otvorimo za veće manifestacije, koje upravo njima najviše nedostaju.”

Više informacija o izvođačima koji će nastupiti na Beer Festu i Belgrade Music Week-u biće objavljeno u narednim nedeljama.

Piše:
Promo
24.05.2021. 10:12
Pogledajte više