Kulturna manifestacija "Leto na Gardošu"

30.06.2017. 10:13
Piše:
Srbija Danas
Leto na Gardošu / Izvor: Foto: Promo
Ne propustite.

Kulturna manifestacija ''Leto na Gardošu 2017'' počinje u petak, 7. jula predstavom „Ko je ovde idiot“, koju će izvesti glumci raskošnog talenta Milan Kalinić i Srđan Ivanović.

Pod pokroviteljstvom opštine Zemun, u organizaciji Turističkog centra Zemuna, ''Leto na Gardošu'' i ove godine pruža kvalitetan i raznovrstan umetnički program koji traje do 3. Septembra.

Plakat / Izvor: Foto: Promo

Nedelja i ponedeljak su rezervisani za dečije predstave. 

Programi teatra na otvorenom gledaocima nude petkom i subotom sve pozorišne forme, od kabarea i monodrame do komedije, dok je za muzički spektakl zadužen ''Garavi sokak''. 

Gardoš u novom ruhu

Zemun je odavno postao privlačna destinacija za domaće i strane turiste. “Leto na Gardošu”, jedinstveni teatar na otvorenom, centralna je manifestacija koju ove godine predstavlja Turistički centar Zemuna na Sajmu turizma.

Pored toga, Zemun promoviše i svoj turistički, kulturni, ugostiteljski i gastronomski potencijal i prirodne lepote, i ima za cilj da postane lider u ovoj oblasti. Pošto je sve izvesnija izgradnja međunarodnog putničkog pristaništa u Zemunu, zajednički plan razvoja rečnog turizma napravljen je na nivou države, grada i same opštine. Turiste koji će da stignu sa Dunava treba očekivati već u narednih par godina.

Da bi utisak o Zemunu bio još lepši radi se na uređenju starog jezgra grada, potpunoj rekonstrukciji Gospodske ulice i Magistratskog trga. U narednom periodu Opština će preduzeti i mere tehničke zaštite fasada, kao i preuređenje Gardoša, jednog od najznačajnihih simbola Zemuna.

 

Piše:
Srbija Danas
30.06.2017. 10:13
Pogledajte više