NOUVELLE VAGUE U SRBIJI: Nastupaju 24. juna u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije

15.05.2017. 17:43
Piše:
Srbija Danas
bina / Izvor: Foto: Promo
Jedva čekamo...

U okviru svetske turneje na kojoj promoviše novi album "I Could Be Happy", 24. juna u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije nastupiće francuski bosa-nova sastav "Nouvelle Vague".

Za razliku od prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da "Nouvelle Vague" u Beogradu nastupa leti i pod vedrim nebom. Bina će se nalaziti na centru fontane, okružena vodoskocima kao i živopisnim ambijentom dedinjske šume, takozvanog Hajd parka.

 

bina / Izvor: Foto: Promo

Grupa je od nastanka 2003. godine do danas objavila pet albuma na kojima su se Olivije Libo i Mark Kolin, producenti, muzičari i idejni tvorci "Novog talasa", pozabavili pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom.

- Mark je 2002. došao na neobičnu ideju da obradimo legendarni hit grupe Joy Division, "Love Will Tear Us Apart", u bosa-nova stilu. Uleteli smo u studio i pokušali to da snimimo najbrže što smo mogli. Potom smo album skovali za samo osam meseci, sebe smo nazvali "Nouvelle Vague"... i to je cela priča! - kaže Libo.

a / Izvor: Foto: Promo

Usledile su obrade pesama "Just Can't Get Enough" (Depeche Mode), "In a Manner of Speaking" (Tuxedomoon), "Guns of Brixton" (The Clash), "This Is Not a Love Song" (Public Image Ltd), "Ever Fallen in Love" (Buzzcocks), "Too Drunk to Fuck" (Dead Kennedys), "Marian" (The Sisters of Mercy)...

Jedan od ciljeva beogradskog koncerta, tvrde organizatori, jeste i da, u saradnji sa upravom Muzeja Jugoslavije, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije. Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom “Leto u Muzeju“ u okviru kojeg će se u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

fontana / Izvor: Foto: Promo

Organizatori koncerta, "Muzička Cool Tura", ambiciozno najavljuju i da će ovo biti najlepši koncert benda "Nouvelle Vague" održan u Beogradu, možda čak i na celoj turneji.

Prodaja karata po promotivnoj ceni od 1.490 dinara na svim prodajnim mestima Eventima.

 

Piše:
Srbija Danas
15.05.2017. 17:43
Pogledajte više