KURŠUMLIJSKI REP NARODNJACI: Ovaj duo dokazuje da je repovanje o PEČENJU RAKIJE pun pogodak (VIDEO)

20.10.2016. 13:08
Piše:
F. Rogović
Ćače i Đavo / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Cache & Djavo
"Postali smo zvezde interneta, a mislili smo da niko neće svariti naš naglasak."

Pečenje rakije, odlazak na pijacu, pecanje, pijanstva i kafanski doživljaji, ispraćaj u vojsku... Ove teme možda do skora nisu bile prepoznate kao materijal za repovanje, ali ovu nepravdu ispravio je kuršumlijski duo Ćače i Đavo. Ovaj dvojac postoji oko godinu i po dana i snima mešavinu repa i narodnjaka, a već može i da se pohvali pravim internet hitom, budući da njihova pesma "I tebe sam sit, teretano" broji više od 2 miliona pregleda na Jutjubu.

Njihove pesme su spoj repovanja Dušana Koprivice Ćačeta i refrena u izvođenju Nemanje Đorđevića Đavola, koji su, sa izmenjenim tekstovima, preuzeti iz hitova pevača narodne muzike, kao što su Haris Džinović, Ceca Ražnatović, Ana Bekuta i drugi... Ćačetovi tesktovi o kuršumlijskoj svakodnevici su originalni i duhoviti, a da stvar bude još luđa - njegovo repovanje obeležava i specifičan kuršumlijski naglasak.

- Do sada smo imali samo ovaj rep gde svi pevaju o jedno te istom (čast izuzecima). Većina je u nekom fazonu "ja brate, geto brate, kola brate, gudra brate, žene lakog morala brate i tako dalje. Smatram da rep može da ponudi mnogo više jer ima puno tema koje su zanimljive, a niko ih se ne dotiče... Trudimo se da, s vremena na vreme, izbacimo i pesmu koja nije obrada narodnjaka ali nam se čini da to slabije prolazi, mada ne odustajemo - kaže Ćače za portal Srbija Danas.

Na pitanje o tome kako su nastali njihovi nadimci, objašnjava da su ih, kao i svi u njihovom kraju nasledili od svojih. - Mog oca zovu Ćak, pa sam po tome ja mali Ćak ili Ćače. Đavo je nadimak nasledio od njegovog oca, ovaj od svog i tako verovatno ide preko dede, pradede, navdede, kurđela, askurđela, pa do belih pčela.

Ćače i Đavo povremeno nastupaju u Kuršumliji i obližnjim mestima, kao što su Blace i Žitorađe. Za sada objavljuju samo na Jutjubu, ali ne isključuju da bi jednog dana mogli da snime i album.

- Možemo da se pohvalimo i da smo bili predgrupa zvezdama kao što su Kerber, Van Gog, Amadeus Bend i Zdravko Čolić, a šta nosi sutra - nikad se ne zna. Naša pesma "I tebe sam sit teretano" preko noći je postala sajber hit, a meni je bilo nezamislivo da neko može da "svari" naš naglasak - kaže naš sagovornik.

Piše:
F. Rogović
20.10.2016. 13:08
Pogledajte više