20 godina od smrti Bigija - ovako nas je napustio jedan od najvećih (VIDEO)

09.03.2017. 18:37
Piše:
Srbija Danas/ M. I.
Bigi i Tupak / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jamz UK
Pored Paka, Notorius je bio ikona repa!

Pre tačno 20 godina ubijen je jedan od najvećih repera svih vremena, rođen kao Krostofer Valas "ej kej ej" Notorious BIG, odnosno Bigi Smols. Njegov kratak život pratili su haslovanje, dilovanje, svetska slava, enormno bogatstvo i na kraju užasna smrt.

Ovako su izgledali poslednji sati "oca repa" koji bi danas ponovo umro (i to samovoljno) kada bi čuo šta sve nazivamo repom i hip-hopom.

Bilo je to ovako...

Sedmorica muškaraca na bini. Jedan je obučen u krem odelo, drugi u belo, a svi ostali su skroz u crnom. Ispred njih je ogromna publika, a iza niz ekrana na kojima su likovi četiri žene. 

POLICIJA UHAPSILA REPERA: Pokušao da uđe s PIŠTOLJEM u avion! (FOTO)

- Nagrada ide... - uzviknuo je jedan od njih. 

U tom momentu u prvi plan izbija najveći među njima. Ima crne naočare, oko vrata mu visi zlatan lanac, a njegovih 150 kila bacaju senku na prve redove.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) HOROR NA NASTUPU REPERA: Pala zaštitna ograda, ljudi gazili jedni preko drugih

Bigi Smols / Izvor: Foto: Youtube printscreen/mtv

- Vaaac aaaap Keli? - kaže dok otvara koverat u kojem piše ime pevačice koja će kući odneti Soul trejn nagradu za najbolji R&B soul singl.

- Toni Brekson, tako me pališ - dobacuje Bigi i proglašava je dobitnicom nagrade. 

"TRAVA" MU POPILA MOZAK: Ovaj reper uči istoriju iz serije "Igra prestola"!

Usledio je aplauz, a Toni ustaje, grli i ljubi ljude oko sebe. Obučena je u tesnu sivu haljinu sa golim leđima. Penje se na binu, uzima nagradu i zahvaljuje se bogu, porodici, izdavačkoj kući, menadžerima, ekipi za promociju, ali... Nije ni slutila da za manje od 48 sati muškarca koji joj je dodelio nagradu više neće biti.

Sutradan, Bigi je otišao na žurku magazina Vajb. Bio je to 9. februar, malo posle ponoći. Ušao je u džip i krenuo na privatnu žurku. Na 50-ak metara od mesta u kojem je žurka bila, na ćošku Vilšird bulevara i Saut ferfeks avenije, zaustavio se na semaforu. 

Pored njega se staje tamni ševrolet. Vozač, muškarac u plavom odelu sa leptir mašnom spušta prozor i poteže pištolj. 

Pucao je četiri puta u Bigijev auto. 

CRNOGORSKI REPERI OPEVALI PAD VLADARA: Stihovi zapalili internet! (VIDEO)

Prvi metak je repera pogodio u levu podlakticu. Drugi ga pogađa u leđa, ali promašuje sve vitalne organe i izlazi kroz levo rame. Treći prolazi kroz butinu. Sudbina je bila okrutna, jer bi sve bi to preživeo. Ali poslednji, fatalni, ulazi kroz desni kuk, pogađa debelo crevo, jetru, srce, pluća i zaustavlja se u ramenu. 

To je bilo to!

Te noći, tačno u 01.15 Kristofer Valas je proglašen mrtvim, a njegove ubice ni posle 20 godina nisu privedene pravdi.

Notorius je iza sebe ostavio dvoje dece iz dva braka.

Posle njega, ostalo je rep nasleđe koje su pratile generacije širom sveta. Takozvani pravi, izvorni rep. Njegovi hitovi "Hipnotyze" "Big Poppa" pevaju se i dan danas, te vam preporučujemo da ih preslušate pre nego što razne "folk pevačice" nazovete reperima.

Počivaj u miru, ljudino!

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Piše:
Srbija Danas/ M. I.
09.03.2017. 18:37
Pogledajte više