Akademija za dodelu Oskara ODUSTALA od nove kategorije, a razlog je...

10.09.2018. 20:24
Piše:
Srbija Danas/Beta
Oskar / Izvor: Profimedia
Iznenadićete se!

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka, koja dodeljuje prestižne Oskare, saopštila je da odustaje od uvođenja nove kategorije za najpopularniji film u pokušaju da privuče publiku sa unosnijim produkcijama.

- Najava o uvodjenju nove kategorije je izazvala veliki broj raznih reakcija i priznajemo da je neophodno više o tome da razgovaramo s našim članovima - navodi se u saopštenju akademije.

- Nastavljamo da donosimo promene uz poštovanje neverovatnog nasleđa stečenog tokom 90 godina dodele Oskara - dodaje se u saopštenju.

Izabran je film koji će biti srpski kandidat za Oskara!

Oskar / Izvor: Profimedia

OSKAR ZA ISMEVANJE MASAKRIRANIH SRPSKIH CIVILA: Poznati film krije MONSTRUOZNU TAJNU! (VIDEO)

Akademija je 8. avgusta saopštila da će skratiti godišnju ceremoniju dodele Oskara, zbog kritika da predugo traje, i da će uvesti novu kategoriju nagrade za najpopularniji film godine, jer je ta institucija redovno kritikovana zbog elitizma.

Ovogodišnje, 90. izdanje dodele, održano 4. marta 2018. trajalo je tačno tri sata i 54 minuta, što je daleko od rekorda 2002. godine kada je ceremonija trajala četiri sata i 20 minuta. Akademija želi da ceremonije ne traju duže od tri sata tako što će neke nagrade biti dodeljene tokom reklama i neće biti uživo prenete.

Od 2020. godine ceremonije dodele će biti organizovane početkom, a ne krajem februara, jer je akademija bila na meti i kritika da se dodela održava mnogo kasno, čak dva meseca posle dodele druge velike filmske nagrade, Zlatnog globusa.

Nakon Oskara, Džudi Denč dobija i nagradu za životno delo!

Naredna, 91. ceremonija biće održana 24. februara 2019, dok će 92. ceremonija biti 9. februara 2020. godine umesto 23. istog meseca kako je ranije navedeno.

 

Piše:
Srbija Danas/Beta
10.09.2018. 20:24
Pogledajte više