APOKALIPSA NA PREPUNOM TAŠU: Darko Rundek obeležio 20 godina od izlaska čuvenog albuma! (VIDEO)

16.06.2017. 04:43
Piše:
Srbija Danas/M. Ćunković
Darko Rundek / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Neponovljiv ambijent!

Darko Rundek je, ovoga puta sa višečlanim bendom, u Beogradu, pred 10.000 fanova na prepunom Tašmajdanu, održao najveći koncert u samostalnoj karijeri, čime je započeo turneju „Apocalypso Now“ na kojoj obeležava 20 godina od izlaska legendarnog prvog samostalnog albuma „Apocalypso“. 

POKRAO CITATE! Govor Boba Dilana za Nobela je plagijat? (VIDEO)

Pošto je sve popularniji Kralj Čačka na osoben način zagrejao pristižuću publiku, Darko se sa čak sedmoro muzičara pojavio na bini nešto iza 21 čas. 

MOŽE, ALI SAMO KAO GOST: Glumica Mira Furlan otkrila zašto se NIKADA neće vratiti u Hrvatsku!

Lagani "Tranzit“ je odmah jasno pokazao da pesme koje smo navikli da slušamo u intimnijem okruženju odlično zvuče i u stadionskoj varijanti. Darko je dobio snažan aplauz čim je stepenicama sišao na binu, a izmenjen tekst „Nisam znao da ću tako brzo biti opet u Beogradu“ ispraćen je ovacijama. U početnoj fazi bilo je tehničkih problema koji su uslovili i jednu dužu pauzu, međutim, čim su stvari dovedene u red, sve je zaboravljeno, i sa uživanjem se nastavilo. 

Kad su prve taktove odsvirale „Ruke“, ceo Tašmajdan ih je vinuo u vazduh, uz refren iz svih grla. Tradicional „Ay Carmela“ i, ubrzo, „Ljubav se ne trži“ ponovo su probudili ceo Taš, a uvek moćni "Apocalypso" je bruljantno "zakucao" zvaničan deo koncerta. 

Tokom bisa, konkretno, na drugom, svoje su konačno dobili i pasionirani zaljubljenici u Haustor, pre svega u momentima kad se orio "Šejn". Činjenica je, međutim, da je deo onih koji su ispunili Tašmajdan očekivao više hitova iz repertoara čuvenog benda, pogotovo ako se ima u vidu veličina koncerta, i činjenica da oni konstantno, u manjoj ili većoj meri, jesu u koncertnom repertoaru Rundeka. 

Kraj je, posle dva i po sata usledio uz romantični „Otok“ i simbolične stihove „...dižem sidro i odlazim...“., a prethodno, na prvom bisu, čuo se i dugo očekivani "Makedo". 

 

Piše:
Srbija Danas/M. Ćunković
16.06.2017. 04:43
Pogledajte više