APOKALIPSA! U 399. broju legendarnog stripa, Dilan Dog i Gručo će se VENČATI! (VIDEO)

01.11.2019. 14:38
Piše:
Srbija Danas
Gručo Marks, Dilan Dog / Izvor: Foto: Facebook printscreen/Roberto Recchioni
Kako li će čitaoci reagovati?

Bliži se veliki jubilej za verne čitaoce Dilana Doga, a pre toga, u 399-om broju redovne serije, koji bi u Italiji trebalo da se pojavi na kioscima 29. decembra (biće dostupan za naručivanje već od 14. novembra), i baviće se, ako je suditi po najavama, gej tematikom. Iz to iz ugla dva glavna lika, Gruča Marksa i samog Dilana. 

Deneris otkrila ko je krivac za onu plastičnu čašu u finalu Igre prestola: "Priznao mi je" (VIDEO)

Deneris otkrila ko je krivac za onu plastičnu čašu u finalu Igre prestola: "Priznao mi je" (VIDEO)

Urednik serijala, Roberto Rekioni, na Fejsbuku uveliko najavljuje ovu prelomnu epizodu, a vesti o njoj ilustrovao je slikama na kojima se vide Dilan i Gručo koji stoje pred oltarom, dok je Gručo u beloj venčanici. Tu je i fotka na kojoj se Dilan i Gručo strasno ljube u usta...  

Malo je reći da je za čitaoce Dilana Doga ova vest uznemirujuća, jer je čuveni istraživač natprirodnih pojava i te kako poznat kao ženskaroš, koji je, bar u ranim epizodama, menjao devojke u svakom broju. 

Rekioni je u izjavi za italijanske medije rekao da je došlo vreme za preuzimanje štafete. To jest, da će njegov Dilan Dog, posle 400-te epizode, biti potpuno drugačiji od onog kojeg ljudi dobro poznaju, i koji je osmislio tvorac samog serijala, legendarni Ticijano Sklavi. 

Rekioni je takođe rekao da je dobio punu podršku za "novog Dilana" od samog Sklavija i da se sve vreme konsultovao sa njim povodom predstojećeg prevratničkog broja. Takođe, Rekioni je najavio da će u u stripu (simbolično?) biti prikazano i ubistvo tvorca Dilana, samog Sklavija. 

Videćemo kako će milioni vernih ljubitelja Dilana Doga reagovati na sve pomenuto, a epizoda, i sada već kontroverzna, zvaće se "A sada, apokalipsa". Scenario potpisuje Rekioni, dok su crtež radila dvojica veterana Dilana Doga, Anđelo Stano i Korado Roi. Ipak, treba napomenuti da je Rekioni majstor bombastične reklame, i da je moguće da Dilanovo i Gručovo venčanje bude samo deo nekog sna, ili vizije. 

- Avantura sa nadrealnim i uznemirujućim tonovima, koji će uzdrmati temelje Dilan Dog narativnog univerzuma, usmeravajući ih ka novim, nezamislivim scenarijima horora. Roberto Rekioni, Anđelo Stano i Korado Roi opisali su dugačku odiseju Dilana i Gruča na moru. Izgubljeni u neprijateljskom i bezimenom okeanu, njih dvojica će se morati da se suoče sa olujama, čudovištima i nemogućim mestima, u vizionarskoj spirali koja će istraživača noćnih mora predvoditi u prisustvu nezamislivog, gigantskog protivnika, od čije smrti zavisi sudbina celog sveta, ali i nada u novu budućnost - glasi opis 400-te epizode.

 

Piše:
Srbija Danas
01.11.2019. 14:38
Pogledajte više