BEBEK PRED KONCERT U SAVA CENTRU: Pevaću 37 pesama, izvešću sa Zanom "Jabuke i vino" (VIDEO)

27.03.2018. 18:28
Piše:
Srbija Danas/M. Ćunković
Željko Bebek / Izvor: Foto: Željka Dimić
Veliki pevač je upriličio susret sa novinarima i pričao za "Srbija Danas" uoči predstojećeg koncerta, 21. aprila u Sava centru.

Posle uspešnih koncerata u Zagrebu, Osijeku i Splitu, Željko Bebek će 21. aprila održati koncert pod nazivom "Ono nešto naše" u beogradskom Sava centru. Tim povodom organizovan je prigodan susret sa novinarima u popularnom klubu Kasina. 

ISPLANIRAJTE ODMOR DO KRAJA MARTA: Atinska rivijera i Lutraki s popustom od 5 POSTO! (FOTO)

Velikan će i na beogradskom koncertu promovisati album po čijem imenu je i nazvan spektakl, a sve je, zapravo, proisteklo od istoimene pesme koja je ekspresno postala veliki hit. Bebek u Beograd dolazi ovenčan sa dva Porina - za najbolji duet, sa Oliverom Dragojevićem ("Ako voliš ovu ženu") i najbolji album. 

Ovi filmovi bolji su od knjiga po kojima su nastali!

Zvuči neverovatno, ali ovo će biti njegov tek treći samostalni beogradski koncert u karijeri dugoj 45 godina. Na nastupu će uz hitove sa novog diska izvesti i najznačajnije pesme koje su obeležile njegovu impresivnu karijeru. Prethodni beogradski koncert Bebek je održao u novembru 2015. na istom mestu. 

- Radujem se 21. aprilu u Sava centru. Mislim da nosim sa sobom za Beograd veliki poklon. Taj koncert sam smišljao dve godine. To će biti nešto najlepše što sam doneo u Beograd ikada - za početak je poručio Željko. 

Uz takvu karijeru, nije nimalo lako odabrati pesme za jedan koncert... 

- Ovaj je promocija novog albuma na kojem je devet pesama, pa je zbog toga koncert sat vremena duži. Oba preostala dva sata su napunjena pesmama od 1974. do 2017. Tu će biti sve najbolje pesme koje je publika sa mnom sve te godine pevala. 

Konkretno...

- U Beogradu ću pevati 37 pesama. Otkriću tri sitna detalja, nisu tajna. Na koncertu peva jedan moj gost koji se zove Antej, otpevaće pesmu "Gospodari noći". Nastupiće i moj sin. U formaciji koja se zove "Očevi i sinovi" nalaze se Branimir Mihaljević, moj kompozitor i producent, i njegova dva sina Marko i Matej, i moj sin Zvonimir. Oni su petnaestogodišnjaci ali sjajno sviraju. Svi su na akademijama, tako da će to biti ugodno vreme provedeno uz njih. Gostovaće i grupa Zana. Izvešćemo pesmu "Jabuke i vino" koju nikad, osim ovde jednom u "Kasini", nisam pevao uživo, a osamdesetih je bila jedan od najvećih hitova na svim top listama u Jugoslaviji. 

Beše to 1983, pa da se nadovežem. Godinu dana kasnije, po napuštanju Bijelog dugmeta, objavili ste solo album na kom je ubedljivo najveći hit bila pesma "Mene tjera neki vrag". Neobično je da je nikad ne izvodite uživo... 

- Uvek je za kompletnu set listu bilo previše važnijih pesama. Ako tu otpevam, neku važniju neću. Trebalo bi da koncert traje četiri, pet sati pa da budu otpevani svi hitovi koji su se vrtele na radio stanicama, koje neko intimno voli i želi da čuje jednom uživo. Tu pesmu nisam nikad stavio na set listu, ali uvek pevam one koje najveći deo publike želi da čuje. 

Željko Bebek / Izvor: Foto: Željka Dimić
Razumljivo je sasvim da Vam je u repertoaru odabir klasika iz vremena "dugmića", ali mene, lično, posebno raduju hitovi iz solo perioda, jer, kao što već pomenusmo, ovo je tek treći solo koncert u Beogradu. 

- Ja sam solista čije se pesme pevaju. Pevači u Srbiji ih pevaju. "Oprosti mi što te volim", "Laku noć, svirači", "Žuta ruža", "Tijana"... Publika poznaje dosta moj kompletan opus. Na novom albumu, svih devet pesama su hitovi. Recimo, duet sa Oliverom, "Ako voliš ovu ženu", jedna je od najlepših pesama koje smo i jedan i drugi otpevali. 

Nažalost, brzo pošto je ona snimljena, Dragojevića je zadesila borba sa teškom bolešću... 

- Tako se desilo i to nas je onemogućilo da u ovom trenutku možemo zajedno da nastupamo, ali - izvući će se Oliver. Pevaće on još. 

Poslednjih nekoliko godina nazvao bih drugim "pikom" vaše solo karijere, posle niza od tri sjajna albuma u periodu 1988-1990. Posle duge diskografske pauze vratili ste se 2012... 

- U ono vreme kad je trebalo napraviti novi album, od 2000. pa nadalje, desila se 2004. i 2005. kad smo napravili "reunion" Bijelog dugmeta. Proveli smo zatim neko vreme putujući zajedno po svetu Alen, Tifa i ja. To je uzelo dosta vremena. Čim sam se toga zasitio i rešio, ušao sam u studio i napravio album "Kad poljubac pomešaš sa vinom". Na njemu je pesma "Gdje sam bio, s kim sam pio". To je možda jedan od najvećih hitova koje sam u karijeri otpevao. Onda smo Branimir i ja seli, napravili plan i snimili ovaj album koji je sjajan, koji ja najviše volim i koji ću pevati u Sava centru. 

Izjavili ste nedavno da nikad niste bili prijatelji sa Goranom Bregovićem, već, prosto - saradnici. Možete li da izdvojite jednu dobru i jednu lošu njegovu osobinu? 

- Ne bih ja o Goranu pričao. Hvala Bogu, ni on o meni ne priča. 

 

Piše:
Srbija Danas/M. Ćunković
27.03.2018. 18:28
Pogledajte više