BIRAM SRCEM, BIRAM SRBIJU! U VRNJAČKOJ BANJI JOŠ JEDAN TEMATSKI MOST - MOST "SPOMENAR"

21.06.2021. 09:28
Piše:
Promo
Most Spomenar / Izvor: Foto: Turistička organizacija Vrnjačka Banja
Pored mosta "Ljubavi", mosta "Matematike", mosta "Daljinara" i "Filmskog" mosta, Vrnjačka Banja je dobila peti tematski most na Vrnjačkoj reci.

U pitanju je most " SPOMENAR ". Na ovom mostu pored cvetnih žardinjera našle su se table sa stihovima i citatima naših poznatih književnika, tektopisaca, pesnika...

Most Spomenar / Izvor: Foto: Turistička organizacija Vrnjačka Banja

- Ideja nam je bila da ovaj most bude mesto sećanja na neka stara vremena, kada smo u školama popunjavali spomenare, leksikone, i u njih upisivali razne stihove i citatate. Ove mlađe generacije gube taj osećaj zbog dominacije društvenih mreža. Ovde su stihovi Đorđa Balaševića, Mike Antića, Desanke Maksimović, Duška Trifunovića i drugih koji su obeležili jednu epohu u našim životima, a čiji će stihovi i citati večno trajati - kaže Goran Karavesović iz Turističke ogranizacije Vrnjačke Banje. 

Trenutno se na mostu nalazi oko 20 tablica a u planu je da ih u budućnosti bude više. -Sa skromnim budžetom napravljena je još jedna interesantna priča za Vrnjačku Banju, a tako ćemo nastaviti i ubuduće. Posle dopunjavanja tabli na Mostu „Daljinar“-u, krećemo dalje ka izvoru Snežniku da i mostove koji su otvoreni za saobraćaj oplemenimo cvetnim žardinjerama, zaključuje Karavesović.

Prema najavama iz Vrnjačkog Kulturnog centra, u pripremi je i Most kulture.

Piše:
Promo
21.06.2021. 09:28
Pogledajte više